Cubase.cz
Diskusní fórum o produktech firmy Steinberg
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Cubase 9.5 AI a VST
Jdi na stránku 1, 2  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Cubase.cz -> Cubase
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Soron



Založen: 10.12.2018
Příspěvky: 9

PříspěvekZaslal: čt prosinec 13, 2018 2:35 pm    Předmět: Cubase 9.5 AI a VST Citovat

Dobrý den, potřeboval bych poradit. Pořídil jsem Yamahu MX a s ní i Cubase 9.5 AI. Mám problémy s VST nástroji v tomto programu. Cubase mi načte ve VST Plug-in manageru všechny nástroje, ale když je chci ovládat on line z nástroje, tak se neozve žádný zvuk. Pouze když myší přejedu po virtuální klávesnici, tak ano.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MAJ



Založen: 15.11.2006
Příspěvky: 1814

PříspěvekZaslal: ne prosinec 16, 2018 11:33 pm    Předmět: Citovat

Zdravím,
jedná se o stejný případ, který řešíme přes maily?

Zdá se, že Cubase vůbec nepřijímá MIDI signál z MX, je to tak?
_________________
Čeština pro Cubase
www.cubase-training.com – konzultace a školení hudebního SW a HW
www.cubasecz.cz – Informace o produktech Steinberg
Test Engineer in Steinberg Media Technologies GmbH
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Soron



Založen: 10.12.2018
Příspěvky: 9

PříspěvekZaslal: po prosinec 17, 2018 8:11 am    Předmět: Citovat

Také zdravím,
ano jedná se o tento případ.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Soron



Založen: 10.12.2018
Příspěvky: 9

PříspěvekZaslal: čt prosinec 20, 2018 11:05 pm    Předmět: Citovat

Bohužel se stále nedaří propojit Yamaha MX s Cubase. Neustále nejde nahrávat MIDI. Výstup zřejmě funguje, když jde ovládat nástroj z Cubase. Nevím kde může být problém, protože např. s Abletone Live to funguje bez problému. Škoda, jinak je Cubase velice zajímavý software.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MAJ



Založen: 15.11.2006
Příspěvky: 1814

PříspěvekZaslal: so prosinec 22, 2018 7:11 pm    Předmět: Citovat

Zdravím,
obávám se, že MX je nastaven jako ovladač Cubase a proto MIDI data nejdou do stop Cubase.
_________________
Čeština pro Cubase
www.cubase-training.com – konzultace a školení hudebního SW a HW
www.cubasecz.cz – Informace o produktech Steinberg
Test Engineer in Steinberg Media Technologies GmbH
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Soron



Založen: 10.12.2018
Příspěvky: 9

PříspěvekZaslal: ne prosinec 23, 2018 6:35 am    Předmět: Citovat

Dobý den,
mám nainstalovaný Ableton Live, Reason a Cubase. A jediný Cubase, který je mi ovládáním nejsympatičtější mi nereaguje na MIDI, ani s Korg Taktile. Nemůžou se ty programy nějakým způsobem ovlivňovat? Máte s tím někdo podobnou zkušenost?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MAJ



Založen: 15.11.2006
Příspěvky: 1814

PříspěvekZaslal: ne prosinec 23, 2018 9:01 am    Předmět: Citovat

Zdravím,
nemohou. Spíš bude něco špatně v Cubase nastaveno. MIDI porty nebudou aktivní nebo budou nastaveny filtry MIDI...

Zkuste Cubase spustit v továrním nastavení.
_________________
Čeština pro Cubase
www.cubase-training.com – konzultace a školení hudebního SW a HW
www.cubasecz.cz – Informace o produktech Steinberg
Test Engineer in Steinberg Media Technologies GmbH
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Soron



Založen: 10.12.2018
Příspěvky: 9

PříspěvekZaslal: ne prosinec 23, 2018 8:17 pm    Předmět: Citovat

Dobrý den,
tovární nastavení jsem již zkoušel. Posílall jste mi to v mailu. Bohužel bez úspěchu. Dokonce jsem i přeinstaloval Cubase, ale opět bez odezvy. Jedině ještě počkám, jestli se vám podaří po vánocích připojit online a zjistit příčinu.
Jinak už opravdu nevím Surprised(.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Soron



Založen: 10.12.2018
Příspěvky: 9

PříspěvekZaslal: čt prosinec 27, 2018 5:39 pm    Předmět: Citovat

Znovu přeinstalováno, ale stále bez úspěchu. Cubase vůbec nereaguje na Midi kontrolery. Máte někdo nějaký typ nebo radu?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
pavlii



Založen: 13.10.2004
Příspěvky: 1026
Bydliště: Hostivice :-)

PříspěvekZaslal: so prosinec 29, 2018 12:29 pm    Předmět: :-) Citovat

Můžeme zkusit TemViewer, podívám se na to.

P.
_________________

www.studiokappka.cz
606 709 340
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Soron



Založen: 10.12.2018
Příspěvky: 9

PříspěvekZaslal: so prosinec 29, 2018 4:45 pm    Předmět: Citovat

To by bylo skvělé, jakou verzi TeamVieweru mam stáhnout a na kdy?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
pavlii



Založen: 13.10.2004
Příspěvky: 1026
Bydliště: Hostivice :-)

PříspěvekZaslal: ne prosinec 30, 2018 11:57 am    Předmět: :-) Citovat

Aktuální verze je myslím 13. Dnes večer bych si asi mohl najít čas. Kdyžtak kontakt na mě - 606709340, SMS, WhatsApp ideálně. Samozřejmě lze i zavolat - není prob Smile

P.
_________________

www.studiokappka.cz
606 709 340
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
pavlii



Založen: 13.10.2004
Příspěvky: 1026
Bydliště: Hostivice :-)

PříspěvekZaslal: po prosinec 31, 2018 8:06 am    Předmět: :-( Citovat

Takže jsem objevil další perpetuum mobile a nechápu. Sumarizace pro MAJ, já už aktuálně nemůžu na nic přijít, nebo přehlížím takovou ptákovinu, že prostě není vidět.

- Yamaha MX je využívána i jako zvuková karta, Cubase má správně nastaven Yamaha ASIO ovladač. Chování je nicméně stejné i za situace, kdy jako audio zařízení použijeme jinou zvukovku (tj. MX se vlastně stane jen MIDI zařízením).

- v seznamu MIDI zařízení MX a jejích několik vstupů/výstupů je

- nejlepším kandidátem na řešení problému byl fakt, že MX byla nastavená i jako Generic Remote zařízení (nicméně i za této situace byl celkem správně blokovaný pouze jeden MIDI vstup/výstup). Každopádně MX jsem ze seznamu odstranil. zpřístupnil se tak pro MIDI stopu i dříve blokovaný vstup/výstup, ale MIDI data pořád nebyla.

- MIDI filtr zkontrolován - nejsou filtrovány žádné eventy, vše je pro Record zaškrtnuto, mělo by se tedy nahrávat. Jinou možnou blokaci MIDI dat na straně Cubase jsem neobjevil.

Takže tak. V průběhu změn byla neustále zkoušena MIDI aktivita, ale nikam to nevedlo. Samotného by mě zajímalo, kde bude problém. Vše jsme zkoušeli na prázdném projektu, abych vyloučil nějaké nastavení pro projekt ze šablony.

P.
_________________

www.studiokappka.cz
606 709 340
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
MAJ



Založen: 15.11.2006
Příspěvky: 1814

PříspěvekZaslal: út leden 01, 2019 4:37 pm    Předmět: Re: :-( Citovat

Zdravím,

pavlii napsal:

- MIDI filtr zkontrolován - nejsou filtrovány žádné eventy, vše je pro Record zaškrtnuto, mělo by se tedy nahrávat. Jinou možnou blokaci MIDI dat na straně Cubase jsem neobjevil.


A tady je ten problém... Tedy všechna data jsou filtrována. Deaktivujte všechny filtry.
_________________
Čeština pro Cubase
www.cubase-training.com – konzultace a školení hudebního SW a HW
www.cubasecz.cz – Informace o produktech Steinberg
Test Engineer in Steinberg Media Technologies GmbH
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
pavlii



Založen: 13.10.2004
Příspěvky: 1026
Bydliště: Hostivice :-)

PříspěvekZaslal: út leden 01, 2019 5:44 pm    Předmět: :-) Citovat

Hmm - to mě samozřejmě napadlo, zkoušel jsem odškrtnutí na "Note". Žádná změna. Ale Honzo - vyzkoušej to ještě prosím. Zruš zaškrtnutí pro eventy "Note" v Preferences - MIDI Filtering ve sloupečku Record, Potvrď (Apply -> OK) a vyzkoušej záznam do MIDI stopy.

P.
_________________

www.studiokappka.cz
606 709 340
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Cubase.cz -> Cubase Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com
www.mediaport.cz www.punchlight.com