Cubase.cz
Diskusní fórum o produktech firmy Steinberg
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Náhodné vynechávání zvuku při přehrávání v projektu CUBASE

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Cubase.cz -> Cubase
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
tom digaz



Založen: 4.5.2014
Příspěvky: 26

PříspěvekZaslal: út leden 30, 2018 9:24 am    Předmět: Náhodné vynechávání zvuku při přehrávání v projektu CUBASE Citovat

Dobrý den,
mám problém v Cubase 9.0.3 při přehrávání v projektu. Když dám Play tak náhodně zvuk přestane hrát na 1-3 sekundy, lokátor jede dál, poté se zvuk spustí od stejného místa, lokator se zastaví a po 1 sekundě doběhne v časové ose místo aktuálního přehrávání. Dělá to nahodile, vcelku velký problém mi to způsobuje při nahrávání třeba vokálních partů a když se něco zpěvákovi daří tak v tom nej to udělá a musí nahrávat znovu Sad. Stalo se mi to po nainstalování WIN 10 Pro orginál verze. LanencyMON nic nepíše. Vytížení v monitoru ASIO DL32R USB vše OK, procesor, RAM, HDD, nic do vysokých hodnot nenaskakuje. V minulé instalaci to nedělalo. Při přehrávání hudby v PC přes defaultní ovladač desky to nedělá (Není spuštěn CUBASE ani ASIO). Dělá to dokonce i při přehrávání v Adobe Premiére. Děkuji
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MAJ



Založen: 15.11.2006
Příspěvky: 1781

PříspěvekZaslal: čt únor 01, 2018 11:34 am    Předmět: Citovat

Zdravím,
zkuste zvýšit Buffer Size.

Ujistěte se, že máte nainstalovanou poslední aktualizaci ovladače.
_________________
Čeština pro Cubase
www.cubase-training.com – konzultace a školení hudebního SW a HW
www.cubasecz.cz – Informace o produktech Steinberg
Test Engineer in Steinberg Media Technologies GmbH
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
tom digaz



Založen: 4.5.2014
Příspěvky: 26

PříspěvekZaslal: čt únor 01, 2018 12:14 pm    Předmět: Citovat

Buffer Size = Zvýšit Latenci? Ano to jsem zkoušel. Poslední verze ovladačů mám.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MAJ



Založen: 15.11.2006
Příspěvky: 1781

PříspěvekZaslal: čt únor 01, 2018 12:21 pm    Předmět: Citovat

Slyšíte nebo vidíte v systému Windows, že by došlo k odpojení a znovu připojení USB zařzení?

Jaký ovladač používáte v Adobe Premiere?
_________________
Čeština pro Cubase
www.cubase-training.com – konzultace a školení hudebního SW a HW
www.cubasecz.cz – Informace o produktech Steinberg
Test Engineer in Steinberg Media Technologies GmbH
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
tom digaz



Založen: 4.5.2014
Příspěvky: 26

PříspěvekZaslal: pá únor 09, 2018 8:57 am    Předmět: Citovat

Ne, zvukovka ani jiné USB zařízení se neodpojuje. Všude i Cubase i v Adobe Premiere, používám ASIO Mackie DL32R.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MAJ



Založen: 15.11.2006
Příspěvky: 1781

PříspěvekZaslal: pá únor 09, 2018 9:11 am    Předmět: Citovat

Zdravím,
zkuste system otestovat pomocí utility LatencyMon.

Zkuste na chvíli používat Generic Low Latency Driver. Jsou výpadky také?
_________________
Čeština pro Cubase
www.cubase-training.com – konzultace a školení hudebního SW a HW
www.cubasecz.cz – Informace o produktech Steinberg
Test Engineer in Steinberg Media Technologies GmbH
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
tom digaz



Založen: 4.5.2014
Příspěvky: 26

PříspěvekZaslal: ne únor 11, 2018 9:47 am    Předmět: Citovat

Latency Mon nevykazuje žádné zvýšené hodnoty. Vše je ok. Používáním ASIO Generic se zvuk rapidně zhoršuje, praská, jako by PC nestíhalo, ale vytížení F12 je OK. Podle mě za to může něaka chyba WIN 10 mám novou instalaci nové verze. Stará verze WIN 10 to nedělala, WIN 10 je legal.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
tom digaz



Založen: 4.5.2014
Příspěvky: 26

PříspěvekZaslal: ne únor 11, 2018 10:09 am    Předmět: Citovat

http://www.rajce.net/f1254989901 - obrazek latency mon[/url]
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MAJ



Založen: 15.11.2006
Příspěvky: 1781

PříspěvekZaslal: ne únor 11, 2018 1:02 pm    Předmět: Citovat

To je hodně dobrý výsledek. Jaká že je to zvuková karta?

Zkuste tedy spustit Task Manager a jakmile dojde k výpadku signálu, podívat se, jaké aplikace co dělají. Některá možná vytíží procesor nebo si vezme hodně RAM nebo bude číst/zapisovat z/na disk.
_________________
Čeština pro Cubase
www.cubase-training.com – konzultace a školení hudebního SW a HW
www.cubasecz.cz – Informace o produktech Steinberg
Test Engineer in Steinberg Media Technologies GmbH
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
tom digaz



Založen: 4.5.2014
Příspěvky: 26

PříspěvekZaslal: po únor 12, 2018 5:02 pm    Předmět: Citovat

Zvukovku mám MACKIE DL32R. Task Manager nevykazuje nic neobvyklého, žádné výkyvy. Dělá mi to pořád, a jsem neskutečně bezradný Sad(((
Bohužel Mackie od roku 2014, žádný nový driver nevydal.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Cubase.cz -> Cubase Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com
www.mediaport.cz www.punchlight.com