Cubase.cz
Diskusní fórum o produktech firmy Steinberg
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

McBook, Cubase

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Cubase.cz -> Cubase
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
mipex



Založen: 15.8.2006
Příspěvky: 139

PříspěvekZaslal: čt leden 25, 2018 9:11 am    Předmět: McBook, Cubase Citovat

- Dobrý den. Uvažuji o koupi MACbooka pro živé hraní přes midi keyboard.
S windowsy nějak nejsem spokojen. Můžete mi poradit jestli tím že přejdu na meka mi odpadne různá padání a zamrzání které mne doprovázejí velkem dlouho a jestli je má úvaha obecně správná , že raději pouze na hudbu Mac ?
A jaký by MAC měl mít alespoň minimální parametry ?

zde je link

https://www.czc.cz/apple-macbook-air-13-1-8-ghz-128-gb-silver/215986b5/produkt

- Druhý dotaz je :V cubase 9.5 mám třeba 3 instrumentálmí stopy.
Používám midi kontrolér m-audio code black 61 na kterém je obecné vybavení. Jakým způsobem dosáhnout toho abych be přepínání stop když používám jeden midi controlér umožnil klávesáma hrát třeba jednu stopu klavíru a pady by byly směřovány na druhou stopu s audio smyčkama bez přepínání se.

děkuji
P.S.
Jinka výborný český překlad cubase 9.5
_________________
mipex
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
pavlii



Založen: 13.10.2004
Příspěvky: 1026
Bydliště: Hostivice :-)

PříspěvekZaslal: čt leden 25, 2018 10:08 am    Předmět: :-) Citovat

Ke druhému dotazu: nadefinovat pro pady na kontroleru jiný MIDI kanál; příslušnou MIDI stopu v Cubase pak nastavit na přijímání MIDI dat pouze z tohoto kanálu. Dtto pro (obecně) i ostatní MIDI stopy.

P.
_________________

www.studiokappka.cz
606 709 340
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
mipex



Založen: 15.8.2006
Příspěvky: 139

PříspěvekZaslal: čt leden 25, 2018 10:43 am    Předmět: Re: :-) Citovat

pavlii napsal:
Ke druhému dotazu: nadefinovat pro pady na kontroleru jiný MIDI kanál; příslušnou MIDI stopu v Cubase pak nastavit na přijímání MIDI dat pouze z tohoto kanálu. Dtto pro (obecně) i ostatní MIDI stopy.

P.


Dobře díky.
_________________
mipex
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
MAJ



Založen: 15.11.2006
Příspěvky: 1814

PříspěvekZaslal: čt leden 25, 2018 3:15 pm    Předmět: Citovat

Zdravím,
minimální systéové požadavky na Cubase najdete zde. Nicméně záleží na tom, co přesně budete na počítači dělat. Pokud například chcete na počítači hrát živě na větší počet virtuálních nástrojů (zejména NI Kontakt, Omnisphere a podobné), budete potřebovat počítač výkonnější.

Co se druhého dotazu týče, některé sofistikovanější MIDI klaviatury posílají data z Padů na jiném MIDI portu. Pak je to jednoduché, na každé MIDI stopě zvolíte, z jakého MIDI portu mají být data přijímána.

Co se týče odpovědi od Pavlii, je to přesně tak. Jen pozor na to, že Cubase obecně vždy přijímá data na VŠECH MIDI kanálech. Způsob, jak to udělat je tedy pomocí Input Transformer (který je pouze součástí Cubase Pro), kde odfiltrujete ostatní MIDI kanály pryč. MIDI kanál v dané MIDI stopě je pouze o výstupu, nikoliv o vstupu.
_________________
Čeština pro Cubase
www.cubase-training.com – konzultace a školení hudebního SW a HW
www.cubasecz.cz – Informace o produktech Steinberg
Test Engineer in Steinberg Media Technologies GmbH
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
pavlii



Založen: 13.10.2004
Příspěvky: 1026
Bydliště: Hostivice :-)

PříspěvekZaslal: čt leden 25, 2018 3:48 pm    Předmět: :-) Citovat

Hmm...na to furt zapomínám. Asi protože tak nepracuju - no ještě, že mě Martin hlídá a doplňuje Very Happy

P.

EDIT: tohle by nepomohlo?

EDIT2: tak ne. Cesta přes VSTi není. Takže zřejmě jen ten Transformer.

EDIT3: a aby to ted abylo kompletní, mě napadlo, tak hustěkrutopřísný hudební programmeři by to sfoukli i s externí appkou (MIDI-OX třebas) a filtrováním MIDI zde, přičemž propojení s Cubase by obstaral virtuální MIDI kabel (třebas Hubi`s Loopback) Cool Very Happy
_________________

www.studiokappka.cz
606 709 340
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
mipex



Založen: 15.8.2006
Příspěvky: 139

PříspěvekZaslal: pá leden 26, 2018 4:47 pm    Předmět: Re: :-) Citovat

pavlii napsal:
Hmm...na to furt zapomínám. Asi protože tak nepracuju - no ještě, že mě Martin hlídá a doplňuje Very Happy

P.

EDIT: tohle by nepomohlo?

EDIT2: tak ne. Cesta přes VSTi není. Takže zřejmě jen ten Transformer.

EDIT3: a aby to ted abylo kompletní, mě napadlo, tak hustěkrutopřísný hudební programmeři by to sfoukli i s externí appkou (MIDI-OX třebas) a filtrováním MIDI zde, přičemž propojení s Cubase by obstaral virtuální MIDI kabel (třebas Hubi`s Loopback) Cool Very Happy


pánové děkuji. Mám to nastavené a funkční
_________________
mipex
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Cubase.cz -> Cubase Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com
www.mediaport.cz www.punchlight.com