Cubase.cz
Diskusní fórum o produktech firmy Steinberg
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Zvuk-midi Cubase 9

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Cubase.cz -> Cubase
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
fedrin



Založen: 17.1.2018
Příspěvky: 5

PříspěvekZaslal: st leden 17, 2018 11:33 pm    Předmět: Zvuk-midi Cubase 9 Citovat

Dobrý den
Poprosil bych o radu. Používal sem cubase 5 a mám čerstvě nainstalovanou verzi 9 Artist. Mám problém s tím, že mi nejde ven zvuk z midi treků. Audio treky jedou normálně. Nastavil sem vše standardně přes device setup a device manager. Už sem proklikal vše, co myslím může souviset tak nevím. V Cubase 5 mi to fungovalo normálně, tak nevím v čem je problém. Graficky se zvuk zobrazuje, ale nějak nejde do beden.
Budu vděčný za každou radu, možná je to nějaká banalita - nejsem profík.
Předem díky!
F
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
pavlii



Založen: 13.10.2004
Příspěvky: 1005
Bydliště: Hostivice :-)

PříspěvekZaslal: čt leden 18, 2018 9:25 am    Předmět: :-) Citovat

A do jakého výstupu jsou ty MIDI stopy směrovány? Zvuk totiž vzniká až v nějakém zvukovém modulu (lhostejno, zdali hardwarovém nebo ve dirmě virtuálního nástroje - VSTi), MIDI stopy žádný zvuk neobsahují. Obvykle bývá jako defaultní nastavován "Microsoft wavetable synth", který sice stojí za starou bačkoru, ale aspoň nějaký zvuk vydává.

Kam jsou stopy směrované zobrazuje Inspektor.

P.
_________________

www.studiokappka.cz
606 709 340
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
fedrin



Založen: 17.1.2018
Příspěvky: 5

PříspěvekZaslal: pá leden 19, 2018 12:52 pm    Předmět: Citovat

Ano výstup je do Microsoft wavetable synth. Jak sem psal vše je nastaveno standardně a v inspektoru se to zobrazuje. Nastavuju to přesně tak, jako sem to dělal v Cubase 5. Už jsem s Midi leccos dělal, takže samozřejmě vím, že to není záznam konkrétního zvuku. Navíc když Cubase otevřu, tak mi přestane v počítači fungovat veškeré přehrávání čehokoli, přičemž v devices setup všech dalších programů (jako např. Sibelius atd.) se nastavení vstupů a výstupů tváří jako funkční. Když Cubase shodím, začne to fungovat normálně. Dělám v různých hudebních softwarech intenzivně už přes deset let, ale s tímto sem se ještě nesetkal. Mimochodem používám licence na více počítačích a ve všech je to to samé.
Díky moc, že se tím zabýváte!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MAJ



Založen: 15.11.2006
Příspěvky: 1780

PříspěvekZaslal: pá leden 19, 2018 2:15 pm    Předmět: Citovat

Zdravím,
poked jsou MIDI data nasměrovaná do Microsoft wavetable synth, zvuk je vytořen zde a měl by se tedy objevit na výstupu integrované zvukoé karty. Kam máte připojeny reproduktory/sluchátka?

Co máte nastaren v Devices > Device Setup (Cubase 9.5: Studio > Studio Setup) VST Audio System? Jake ASIO Driver?

Mimochodem, právě zde najdete nastavení: Release Driver when Application is in Background. Pokud je toto políčko neaktivní, ovladač není uvolněn a ostatní aplikace, které využívají stejný ASIO ovladač nemají k tomuto ovladači přístup a tedy nepřehrávají zvuk. (To je odpověď na Váš druhý dotaz.)

Nedošlo kromě aktualizace Cubase k k jiným aktualizacím? Například nezměnil jste operační systém (upgrade na Windows 10)?
_________________
Čeština pro Cubase
www.cubase-training.com – konzultace a školení hudebního SW a HW
www.cubasecz.cz – Informace o produktech Steinberg
Test Engineer in Steinberg Media Technologies GmbH
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
fedrin



Založen: 17.1.2018
Příspěvky: 5

PříspěvekZaslal: pá leden 19, 2018 4:06 pm    Předmět: Citovat

Zdravím
Sluchátka sou připojeny klasicky jackem k počítači, jestli myslíte tohle.
To přepnutí driveru na pozadí sem přehlíd, super! Jako ASIO Driver se tu nabízí pouze "Generic low latenci Asio Driver" který je navolený.
Co se týče operačních systémů, tak doma mám na notebooku stabilně win 7 a v práci na kompu win 10, problém je stejný.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MAJ



Založen: 15.11.2006
Příspěvky: 1780

PříspěvekZaslal: pá leden 19, 2018 4:52 pm    Předmět: Citovat

Zdravím,
Větou "Sluchátka sou připojeny klasicky jackem k počítači..." máte asi na mysli, že sluchátka jsou propojena k integrované zvukové kartě (evidentně je v počítači jen tato jedna). To by tedy mělo být v pořádku.

Otázka je, jak je syntezátor na zvukové kartě proveden, a kam skutečně výstup posílá. A zda je vše správně nastaveno v systému. Cubase s tímto nemá nic společného, ta jen vyšle data do příslušného MIDI zařízení (v tomto případě je to zařízení také shodou okolností v HW počítače). Pak už je to na daném HW zařízení, jak s MIDI daty naloží, a kam hře pošle.

Osobně bych pro zjednodušení (a i zlepšení kvality zvuků) doporučil použít interní virtuální nástroj Cubase: HALion Sinic SE, namísto Microsoft Wavetable.
_________________
Čeština pro Cubase
www.cubase-training.com – konzultace a školení hudebního SW a HW
www.cubasecz.cz – Informace o produktech Steinberg
Test Engineer in Steinberg Media Technologies GmbH
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Cubase.cz -> Cubase Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com
www.mediaport.cz www.punchlight.com