Cubase.cz
Diskusní fórum o produktech firmy Steinberg
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Problém s Cubase 5LE v Mac OS X 10.13 Hight Sierra

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Cubase.cz -> Cubase
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
jiripospisil



Založen: 27.11.2017
Příspěvky: 5
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: čt listopad 30, 2017 10:39 pm    Předmět: Problém s Cubase 5LE v Mac OS X 10.13 Hight Sierra Citovat

Prosím o radu a pomoc. Zakoupil jsem zvukovou kartu Lexicon Omega. Sní byl na CD dodán DAW software Cubase 5LE. Jde již o starší verzi tohoto programu. Pokud vím nejnovější verze je Cubase 9.5. Bohužel se mě v tomto programu uvedenou zvukovou kartu nepodařilo rozchodit. Jsem tedy bez zvuku, což je u hudebního programu dost závažný problém. Podotýkám, že mám operační systém Mac OS X 10.13 Hight Sierra a počítač Apple Mac Mini. S programem mám následující problém: V menu Devices/Devices setup pod položkou VST audio systém se na pravo zobrazuje nápis DEVICE FAILED TO OPEN, přičemž celé toto pole je prázdné. Pokud vím měli by zde být dostupné další volby. Rovněž v menu Devices/VST connection jsou neaktivní kanály Stereo in, out (No connected). Je možné, že nemám ASIO ovladač zvukové karty a proto vše nefunguje správně. Pokud je můj předpoklad správný prosím o radu a link kde je možno Asio ovladač pro tuto zvukovou kartu stáhnout. Marně jsem jej totiž na internetu hledal a to i na stránkách Lexiconu. Prosím o radu jak tento problém vyřešit a případně bych chtěl pomoci jestliže se jedná ještě o jinou chybu. Podotýkám, že vstup MIDI IN, OUT na zvukové kartě je v programu aktivní. Děkuji předem za pomoc a radu.
_________________
Jirka
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
pavlii



Založen: 13.10.2004
Příspěvky: 1026
Bydliště: Hostivice :-)

PříspěvekZaslal: pá prosinec 01, 2017 7:21 am    Předmět: :-) Citovat

Na MAC jede Omega přes standardní Core Audio - viz manuál Cool Takže dokud nebude obecně zvukovka fungovat s tvým systémem, nebude logicky pracovat ani s žádným jiným programem (zde Cubase). Případný update verze Core Audio hledej na stránkách Apple.

P.
_________________

www.studiokappka.cz
606 709 340
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
jiripospisil



Založen: 27.11.2017
Příspěvky: 5
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: pá prosinec 01, 2017 9:24 pm    Předmět: Zvukovka funguje Citovat

Zvukovka v ostatních programech funguje pouze v Cubase není detekována. Pouze midi je v programu aktivní. Jěště zkusím stáhnout nový Core asio, třeba se to pak rozjede. Děkuji Vám za pomoc.
_________________
Jirka
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
MAJ



Založen: 15.11.2006
Příspěvky: 1814

PříspěvekZaslal: pá prosinec 01, 2017 10:49 pm    Předmět: Citovat

Zdravím,
Velmi bych doporučoval upgrade na Cubase LE 9.5. Cubase LE nebyla kompatibilní ani s Mac OS X 10.10. Je zde minimálně jeden známý problém se zvukovými kartami, které používají nativní CoreAudio ClassCompliant ovladač. Tyto zvukové karty nefungují v Mac OS X (a vyšším) pro použití vzorkovací frekvence vyšší než 44,1kHz, tedy 44,1 je jediná možnost.

Možná toto bude problém. Ale může to být cokoliv jiného, Cubase LE5 je už opravdu hodně staré.

Mimochodem, Cubase samozřejmě i na Macu používá ASIO (nikoliv CoreAudio), proto je součástí Cubase CoreAudio2asio komponent, který se stará o konverzi.
_________________
Čeština pro Cubase
www.cubase-training.com – konzultace a školení hudebního SW a HW
www.cubasecz.cz – Informace o produktech Steinberg
Test Engineer in Steinberg Media Technologies GmbH
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
pavlii



Založen: 13.10.2004
Příspěvky: 1026
Bydliště: Hostivice :-)

PříspěvekZaslal: ne prosinec 03, 2017 10:30 pm    Předmět: :-) Citovat

Aha - já jako neMacař jsem vycházel jen z infa od manuálu zvukovky. Tohle je pro mě "pole neorané", takže za upřesnění samozřejmě dík!

P.
_________________

www.studiokappka.cz
606 709 340
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Cubase.cz -> Cubase Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com
www.mediaport.cz www.punchlight.com