Cubase.cz
Diskusní fórum o produktech firmy Steinberg
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Vypadávání zvuku při hraní

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Cubase.cz -> Cubase
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Larsis



Založen: 24.10.2017
Příspěvky: 2

PříspěvekZaslal: út říjen 24, 2017 10:59 am    Předmět: Vypadávání zvuku při hraní Citovat

Ahoj,

pořídil jsem si zvukovou kartu UR22mkII s Cubase AI a mám docela velký problém, se kterým si nevím rady.

Když hraji, tak mi zničehonic vypadne zvuk a po chvilce zase naskočí zpátky. Úplně náhodně, 30s třeba hraji a potom to párkrát vypadne a zase hraji. Je to jakoby jste hráli přes aparát a někdo vám pořád vytahoval kabel a dával zase zpět.

Všimnul jsem si, že to dělá, když mám na zvukovce zaplý DAW, respektive potenciometr dám doprava na DAW, čili slyším co hraji v Cubase (efekty apod.), když dám potenciometr doleva na Input, tak je vše v pořádku (jenže zase slyším jen samotnou kytaru). Dělá mi to elektrická kytara a jak jsem včera zjistil, i dva zapojené mikrofony. Čili ten DAW potenciometr bude klíčový. I v nahrané stopě se to hluché místo objeví, prostě se vůbec nenahraje.

Před pár dny jsem měl Focusrite Scarlett 2i2 a stáhnul si trial verzi Cubase a vše bylo bez problému. Nevím, jestli mi to nezvládá PC nebo mám špatné ovladače (dle Steinberg stránek jsem stáhnul ty nejnovější).

Pro lepší představu posílám nahraný soubor, kde je to vypadnutí slyšet.

http://leteckaposta.cz/665194487

Budu moc rád za jakoukoliv radu a pomoc, protože už si opravdu nevím rady :/ Děkuji.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MAJ



Založen: 15.11.2006
Příspěvky: 1780

PříspěvekZaslal: út říjen 24, 2017 8:55 pm    Předmět: Citovat

Zdravím,

Zkuste zvýšit Buffer Size Vaší zvukové karty.

Mimochodem, nepoložil jste stejný dotaz na oficiálním fóru Steinberg? Wink
_________________
Čeština pro Cubase
www.cubase-training.com – konzultace a školení hudebního SW a HW
www.cubasecz.cz – Informace o produktech Steinberg
Test Engineer in Steinberg Media Technologies GmbH
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Larsis



Založen: 24.10.2017
Příspěvky: 2

PříspěvekZaslal: ne říjen 29, 2017 7:04 am    Předmět: Citovat

MAJ napsal:
Zdravím,

Zkuste zvýšit Buffer Size Vaší zvukové karty.

Mimochodem, nepoložil jste stejný dotaz na oficiálním fóru Steinberg? Wink


Dobrý den,

nakonec se ukázalo, že za vším může USB port, ve kterém mi to vypadávalo, ale jakmile jsem kartu strčil do jiného portu, vše bylo v pořádku. Objevil jsem to náhodou, neboť jsem s ničím podobným nikdy problém neměl, tak mě překvpilo, jaký triviální problém to nakonec byl. Vše je tedy běží v pořádku, děkuji Smile

Dotaz jsem položil i na oficiálním foru, jelikož mi běžel čas a potřeboval jsem problém vyřešit co nejrychleji, ale věřím, že to nevadí Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MAJ



Založen: 15.11.2006
Příspěvky: 1780

PříspěvekZaslal: ne říjen 29, 2017 11:14 am    Předmět: Citovat

Zdravím,
hlavní je, že to funguje. Wink
_________________
Čeština pro Cubase
www.cubase-training.com – konzultace a školení hudebního SW a HW
www.cubasecz.cz – Informace o produktech Steinberg
Test Engineer in Steinberg Media Technologies GmbH
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
david smečka



Založen: 5.6.2009
Příspěvky: 134

PříspěvekZaslal: ne leden 14, 2018 7:28 pm    Předmět: to samé Citovat

Tak jsem zjistil, že míám ten samý problém, ale je úplně jedno, do jaké USB protu zvukovku strčím - že by staré ovladače? nevíte?
_________________
davka
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
MAJ



Založen: 15.11.2006
Příspěvky: 1780

PříspěvekZaslal: ne leden 14, 2018 8:30 pm    Předmět: Citovat

Zdravím,
Zkuste aktualizovat ovladače. Zkuste aplikaci LatencyMon, co vám řekne.
_________________
Čeština pro Cubase
www.cubase-training.com – konzultace a školení hudebního SW a HW
www.cubasecz.cz – Informace o produktech Steinberg
Test Engineer in Steinberg Media Technologies GmbH
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Cubase.cz -> Cubase Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com
www.mediaport.cz www.punchlight.com