Cubase.cz
Diskusní fórum o produktech firmy Steinberg
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Stereo VSt

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Cubase.cz -> VST efektové pluginy
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Peter13



Založen: 22.3.2016
Příspěvky: 30

PříspěvekZaslal: pá květen 06, 2016 11:11 am    Předmět: Stereo VSt Citovat

Zdravím, setkal jsem se s problémem - edituji signál mono kytary, pokud ho upravuji např. kompresorem, po zapnutí VSt se signál projevuje pouze na jedné straně. Má to něco společného s tím, že input dané stopy je např left? A jak toto řešit? Interní efekty Cubase tento problém nemají. Díky za radu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
pavlii



Založen: 13.10.2004
Příspěvky: 1130
Bydliště: Hostivice :-)

PříspěvekZaslal: pá květen 06, 2016 2:13 pm    Předmět: :-) Citovat

No podle toho, jak je popis, tak soudím, že se jedná o stereo kompresor a nemá zapnuto/neumí pracovat v MONO režimu (tj. 1xin -> 1x OUT do L+R). Efektové moduly obecně mohou pracovat v několika režimech - hezky je to například vysvětleno třeba u t.c.electronic M2000, kde to je jasné= obzvlášť z grafického schématu.

Takže pohledat GUI dané plug-in, zdali umožňuje měnit režimy práce (teoreticky by mohl stačit přepínač MONO/STEREO). Pokud ne, tak se zřejmě jedná pouze o stereo efekt bez jakékoli kanálové interakce, čili:

- buď se na to vyprdnout a sehnat si kompresor jiný

nebo

- nedělat si z toho hlavu a audio stopu po odladění parametrů kompresoru freeznout

nebo

- je určitě zdrojová kytara nahraná v MONO stopě?

P.
_________________

www.studiokappka.cz
606 709 340
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Peter13



Založen: 22.3.2016
Příspěvky: 30

PříspěvekZaslal: pá květen 06, 2016 2:20 pm    Předmět: vst stereo Citovat

stopa je mono, plugin můžu vybrat mono, stereo, mono-stereo, logicky jsem vybral mono...GUI je tedy nastavení daného vst? Pomohlo by zkopírovat parametry z A do B kanálu VSt? No vlastně to můžu zkusit...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
pavlii



Založen: 13.10.2004
Příspěvky: 1130
Bydliště: Hostivice :-)

PříspěvekZaslal: pá květen 06, 2016 2:45 pm    Předmět: :-) Citovat

Ano, GUI je to, co je vidět (=obrázek plug-in). Mhm - očekával bych, že verze MONO bude OK, ale je možné, že se pod tím schovává "dual-MONO", což by pak dávalo popsaný výsledek. Pak by měla být tutovka MONO-STEREO; interní routing efektu zajistí (zřejmě) distribuci zpracovaného signálu do obou výstupů shodně.

Dávat v daném případě stejné nastavení do "B" kanálu je mrhání aktivitou (i kdyby fungovalo). Myslím, že řešením bude MONO-STEREO režim. Předpokládám pak práci pouze s nastavením v "A" kanálu.

P.
_________________

www.studiokappka.cz
606 709 340
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Peter13



Založen: 22.3.2016
Příspěvky: 30

PříspěvekZaslal: so květen 07, 2016 10:53 am    Předmět: vst stereo Citovat

Takže plug in mono-stereo funguje normálně. Změna parametrů na jedné straně, např. korekce, drive atd vychýlí signál samozřejmě k té straně kde se víc projevuje, díky za radu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Cubase.cz -> VST efektové pluginy Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com
www.mediaport.cz www.punchlight.com