Cubase.cz
Diskusní fórum o produktech firmy Steinberg
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Yamaha XGworks 3.07 v Cubase

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Cubase.cz -> VST instrumenty
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
mjojo



Založen: 14.8.2014
Příspěvky: 15

PříspěvekZaslal: st leden 07, 2015 6:21 pm    Předmět: Yamaha XGworks 3.07 v Cubase Citovat

Zdravím Very Happy
Na starom PC v W-XP som používal soft Yamaha XGworks 3.07, ktorý vo Windows 7 nefunguje. Krásne na ňom bolo to, že sa pri kompovaní urobila ústredná melódia a ako hudobný podklad sa použili style z Yamahy a akordy. Ako keď hráte na samohrajke.

Neexistuje pre Cubase tento soft, alebo nejaký jemu podobný, ako VSTi či nejak inak ? Nakoľko firmu Steinberg vlastní Yamaha, neplánuje ho doprogramovať do Cubase?
Vopred ďakujem za odpoveď.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
MAJ



Založen: 15.11.2006
Příspěvky: 1744

PříspěvekZaslal: st leden 07, 2015 11:04 pm    Předmět: Citovat

Zdravím,
XGworks v Cubase není.

Nicméně v Cubase Pro 8 je Chord Pads, kde můžete pracovat s akordy, na které pak aplikuejte buď vlastní MIDI patterny a nebo MIDI Loops z MediaBay. Svým způsobem se dá dosáhnout něčeho podobného. I když to není tak jednoduché, jako jenom spustit styl na samohrajce.

Na softwarovou samhrajku se specializuje Band in a Box. Ale podle toho, co jsem kdy slyšel (a slyšel jsem i poslední verze), tak je to (dle mého osobního názoru) dost tragédie, co to generuje.
_________________
Čeština pro Cubase
www.cubase-training.com – konzultace a školení hudebního SW a HW
www.cubasecz.cz – Informace o produktech Steinberg
Test Engineer in Steinberg Media Technologies GmbH
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
mjojo



Založen: 14.8.2014
Příspěvky: 15

PříspěvekZaslal: čt leden 08, 2015 12:23 am    Předmět: Citovat

Dík Martine
Škoda, že taký skvelý soft ako XGworks nefunguje ako VSTi. Viem si veľmi dobre prestaviť jeho využitie napr. pri komponovaní novej piesne v Cubase. A keby sa do neho dali použiť style z Tyrosa, teda i to čo ponúka samohrajka na Tyrose???

Napadne ťa nejaká nová melódia, nahráš ju ..., tak isto akordy ...., použiješ nejaké style ...., Neznie to dobré, tak zmeníš rytmus na iný pár klikami ...., do toho vsunieš ešte nejaký iný akord, alebo nejakú inú zmenu, všetko pár klikami ..... , vložíš prechod ...., predohru ...., prípadne záver ..... ,
Ach jaaaj , nostalgia .....
Ešte raz dík.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Cubase.cz -> VST instrumenty Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com
www.mediaport.cz www.punchlight.com