Cubase.cz
Diskusní fórum o produktech firmy Steinberg
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Při spuštění Cubase nehraje hudební přehrávač

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Cubase.cz -> Cubase
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
pier



Založen: 17.3.2008
Příspěvky: 2

PříspěvekZaslal: po březen 17, 2008 12:12 pm    Předmět: Při spuštění Cubase nehraje hudební přehrávač Citovat

Prosím o radu. Mám notebook HP Pavilion 6680ec, Vista home premium. Používám Cubase SX a Reason jako ReWire. Mám otázku možná spíše do fora o počítačích, ale snad někdo poradí. Jak jsem asi pochopil správně, Vista přidělí audio pouze buďto hudebnímu programu (cubase,reason..), nebo přehrávači (foobar, w.media player..). Když skládám v Cubasi a Reasonu a potřebuju si pustit něco v přehrávači, musím tyto dva programy nejdřív vypnout, páč souběžně to prostě nehraje:evil: To je dost otravný, pořád vypínat a zapínat programy. Vyřešil jsem to tak, že si skladbu, kterou aranžuju, natahnu do audio stopy v Cubasi a tam jí pouštim. Rád bych si ale pouštěl materiál z přehrávače. XP dokážou přehrávat současně Cubase a přehrávač. Je tedy problém v té Vistě?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
PK



Založen: 4.10.2004
Příspěvky: 532

PříspěvekZaslal: út březen 18, 2008 4:13 pm    Předmět: Citovat

Nemyslím si, že by se Visty v porovnání s XP ohledně přístupu ke zvukovkám nějak lišily.
Pokud se v Cubase používá ASIO driver s nízkou latencí, neobejde se to obvykle bez výhradního přístupu k dané zvukové kartě. Jiná aplikace než Cubase se pak ke zvukové kartě nedostane. Je to naprosto normální a děje se to i v XP. Je to koneckonců také jeden z důvodů vzniku ReWire - aby se dvě aplikace nehádaly o zvukovou kartu, dostane ji přidělenou jen rewire master a rewire slave zvůj zvuk posílá nikoli na zvukovku, ale do oné master aplikace.
Celkem obvyklý způsob nastavení je, že Cubase pracuje s lepší (polo)profi zvukovkou a ostatní běžné aplikace používají normální mizernou zvukovku integrovanou na základní desce.
Jedinou možností, jak používat stejnou zvukovku při běhu Cubase i v jiných aplikacích, je zapnout v nastavení ASIO driveru v Cubase "Release ASIO Driver in Background", což znamená, že Cubase pustí zvukovku, pokud není její okno aktivní, ale může to mít pak různé negativní dopady na chod Cubase. Záleží také na kvalitě daného ASIO driveru.

Mimochodem, na diskuzních fórech je dobrým zvykem neduplikovat dotazy do různých sekcí. Pokud vznikne nejasnost se zařazením, moderátor může příspěvek přesunout.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Cubase.cz -> Cubase Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com
www.mediaport.cz www.punchlight.com