Cubase.cz
Diskusní fórum o produktech firmy Steinberg
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Začátečnický dotaz k bicím

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Cubase.cz -> VST instrumenty
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
elektronek.cz



Založen: 2.1.2012
Příspěvky: 8

PříspěvekZaslal: st leden 04, 2012 3:43 pm    Předmět: Začátečnický dotaz k bicím Citovat

Dobrý den, nevím, jestli tento dotaz správně patří sem, ale po úspěšné instalaci a aktivaci Cubase AI5 se mi nedaří zvolit zvukovou sadu pro bicí, viz http://www.elektronek.cz/cubase2 screenshot 1 - zvolim nový projekt, 2 - je vidět použitá sada Rock Standart 2 - při stisku PLAY to hraje jak má, pokud ovšem bych chtěl zkusit sadu změnit, (obr 3) tak je nabídnutá pouze nějaká synth drum sada, co se týče nainstalovaných HALionOne tak byly instalovány (obr 4). Obsahuje tato zvuková banka pouze tuto 1 bicí sadu nebo jakým způsobem můžu do svého nového projektu použít třeba tuto Rock Standart 2 sadu aniž bych musel načíst tento výchozí projekt (obr 1) a potom už na bicí sadu "nesahat" abych ji nechít nezměnil ?

Basu změním v pohodě - obr.5

s pozdravem Martin
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
MAJ



Založen: 15.11.2006
Příspěvky: 1744

PříspěvekZaslal: st leden 04, 2012 10:26 pm    Předmět: Citovat

Zdravím,
neznám zvukovou sadu, která je dodávaná s Cubase AI5, používám Cubase 6. Nicméně když už se tam jednou RockSt 2 zobrazuje a hraje, tak tam musí být. Wink

Zkusil bych v Browseru trochu zvětšit výběr. Tedy klikl bych ve filtrech na GM Drumset, aby byly pryč. Možná, že ten RockSt 2 není GM kompatibilní. Případně můžete vyhledávat jen v Drum Content, úplně bez omezení. Pak by se měly zobrazit všechny sady bicích.

Případně bych ještě zkusil otevřít sadu zvuků nikoliv takto přes Browser, ale kliknout na ikonu VST Instrument (taková mřížka v Inspectoru, pod názvem HALion One, když je HALion One aktivní, je žlutá). Otevře se přímo VST a můžete zvuky vyhledávat v něm. Případně můžete kliknout na název presetu přímo pod tou ikonou VST instrumentu a vybírat zvuk tam.

Ahááá, já už to asi vidím... Vy nevolíte jeden konkrétní zvuk, tedy zvukový preset HALion One. To se děje tam, jak popisuji, tedy buď přímo v HALion One a nebo pomocí toho vyhledávání v presetech, pod ikonou VST Instrumentu. Vy vyhledáváte celý Track preset, tedy preset celé stopy, které kromě zvuku samotného může obsahovat ještě nastavení Insert efektů (ekvalizér, kompresor, atd.). Není to v tom?
_________________
Čeština pro Cubase
www.cubase-training.com – konzultace a školení hudebního SW a HW
www.cubasecz.cz – Informace o produktech Steinberg
Test Engineer in Steinberg Media Technologies GmbH
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
elektronek.cz



Založen: 2.1.2012
Příspěvky: 8

PříspěvekZaslal: čt leden 12, 2012 12:55 pm    Předmět: Citovat

Dobrý den,
děkuji za Vaši odpověď, teď jsem se k PC pár dní nedostal, ale včera jsem měl opět čas k experimentování, kdy jsem i vícekrát po sobě nástroje HALionOne celé odinstaloval a znova instaloval, ale vždy se stejným výsledkem. nevím, kde přesně byl ovšem zakopaný pes, ale úplnou náhodou jsem kliknul na zakroužkovaný checkbox http://www.elektronek.cz/cubase2/proj-ok.jpg čimž při zrušení zaškrtnutí veškeré nástroje zmizely a při znovu zaškrtnutí se najednou objevily kompletně tak jak mají být. Co se týče insertů a dalšího nastavení dané stopy, tak se nic nezměnilo, čiliže jsem vyhledával opravdu jen nástroj a ne celý track preset - pokud změním jinou bicí sadu, tak inserty zůstávají v původním nastavení.

s pozdravem Martin

MAJ napsal:
Zdravím,
neznám zvukovou sadu, která je dodávaná s Cubase AI5, používám Cubase 6. Nicméně když už se tam jednou RockSt 2 zobrazuje a hraje, tak tam musí být. Wink

Zkusil bych v Browseru trochu zvětšit výběr. Tedy klikl bych ve filtrech na GM Drumset, aby byly pryč. Možná, že ten RockSt 2 není GM kompatibilní. Případně můžete vyhledávat jen v Drum Content, úplně bez omezení. Pak by se měly zobrazit všechny sady bicích.

Případně bych ještě zkusil otevřít sadu zvuků nikoliv takto přes Browser, ale kliknout na ikonu VST Instrument (taková mřížka v Inspectoru, pod názvem HALion One, když je HALion One aktivní, je žlutá). Otevře se přímo VST a můžete zvuky vyhledávat v něm. Případně můžete kliknout na název presetu přímo pod tou ikonou VST instrumentu a vybírat zvuk tam.

Ahááá, já už to asi vidím... Vy nevolíte jeden konkrétní zvuk, tedy zvukový preset HALion One. To se děje tam, jak popisuji, tedy buď přímo v HALion One a nebo pomocí toho vyhledávání v presetech, pod ikonou VST Instrumentu. Vy vyhledáváte celý Track preset, tedy preset celé stopy, které kromě zvuku samotného může obsahovat ještě nastavení Insert efektů (ekvalizér, kompresor, atd.). Není to v tom?
[/url]
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
MAJ



Založen: 15.11.2006
Příspěvky: 1744

PříspěvekZaslal: pá leden 13, 2012 8:26 am    Předmět: Citovat

Zdravím,
zdá se tedy,že si po deaktivaci/aktivaci zaškrtávacího políčka, HALion znovu načetl celou knihovnu.
_________________
Čeština pro Cubase
www.cubase-training.com – konzultace a školení hudebního SW a HW
www.cubasecz.cz – Informace o produktech Steinberg
Test Engineer in Steinberg Media Technologies GmbH
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Cubase.cz -> VST instrumenty Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com
www.mediaport.cz www.punchlight.com