Cubase.cz
Diskusní fórum o produktech firmy Steinberg
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Omnisphere a cubase LE

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Cubase.cz -> VST instrumenty
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
johnny



Založen: 3.11.2011
Příspěvky: 7
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: čt listopad 03, 2011 12:45 am    Předmět: Omnisphere a cubase LE Citovat

Hezký den,

prosím o radu. Nemůžu se toho dobrat.
Zakoupil jsem Omnisphere, nainstaloval, ale nejde spustit. Myslel jsem že funguje samostatně. Asi ne, ale rovněž se mi jej nedaří najít v Cubase LE, který jsem zakoupil společně s Lexiconem omega. Nevíte, v čem je zádrhel a jak Omnisphere vůbec spustit?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MAJ



Založen: 15.11.2006
Příspěvky: 1752

PříspěvekZaslal: čt listopad 03, 2011 6:17 pm    Předmět: Citovat

Zdravím,
Omnisphere ke Cubase LE, to bude docela dělo na komára. Ale snad to pojede.

Obecně, všechny plug-iny najdete v Devices > VST Information. Zde klikněte na VST 2.x Path a najděte příslušný DLL soubor (tedy asi Omnisphere.dll).

Jen tak přemýšlím, jestli Omnisphere už není jen 64-bit? Cubase LE4 je rozhodně pouze 32-bit. A ve 32-bit bude s Omnisphere těžká práce. :-/
_________________
Čeština pro Cubase
www.cubase-training.com – konzultace a školení hudebního SW a HW
www.cubasecz.cz – Informace o produktech Steinberg
Test Engineer in Steinberg Media Technologies GmbH
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
johnny



Založen: 3.11.2011
Příspěvky: 7
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: pá listopad 04, 2011 10:41 pm    Předmět: Cubase a Omnisphere stále nefunguje Citovat

Děkuji mockrát za odpověď. Bohužel, stále nevím, jak na to.

"Obecně, všechny plug-iny najdete v Devices > VST Information. Zde klikněte na VST 2.x Path a najděte příslušný DLL soubor (tedy asi Omnisphere.dll)."

VST information jsem vůbec nenašel, je tam plug in information - to bude ale asi ono, co? Very Happy . Kliknul jsem tam na vst 2 x plug in path. Otevře se další okno, ve kterém můžu hledat ve stromu adresářů - ale nejsou tam vidět žádné soubory ani omnispherácké *.dll. Prostě ten poslední adresář se neotevře.

Cobuse LE mám originál, pravda ještě jsem neprovedl autorizaci...není problém v tom? Já nevím. Mám koupit nějaký pořádný program Cubase 6 nebo tak? Nebo existuje něco levnějšího?

Rovněž jsem ještě k počítači nepřipojil M-Audio Axiom Pro, ale to asi také nebude ten zádrhel.

Děkuji za reakci.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MAJ



Založen: 15.11.2006
Příspěvky: 1752

PříspěvekZaslal: so listopad 05, 2011 8:34 am    Předmět: Citovat

Zdravím,
ano, mělo to být Plug-In Information. Píšu to z hlavy, omlouvám se.

Příslušný soubor Omnisphere.dll si nejdříve normálně najděte v prohlížeči Windows. Pak jen Cubase nasměrujte do toho správného adresáře.

To, že nemáte Cubase registrovanou nevadí, stejně jako nevadi, že nemáte připojené Axiom Pro klávesy.

Cubase 6 existuje ve třech různě drahých a různě výkonných verzích. Od nejdražší a nejvýkonější to jsou: Cubase 6; Cubase Artist 6 a Cubase Elements 6.

Na webu DISKu je na konci každého článku o Cubase srovnávací tabulka všech tří verzí.

Tady je přímý odkaz na srovnávací tabulku.
_________________
Čeština pro Cubase
www.cubase-training.com – konzultace a školení hudebního SW a HW
www.cubasecz.cz – Informace o produktech Steinberg
Test Engineer in Steinberg Media Technologies GmbH
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
pavlii



Založen: 13.10.2004
Příspěvky: 986
Bydliště: Hostivice :-)

PříspěvekZaslal: so listopad 05, 2011 1:18 pm    Předmět: :-) Citovat

Předpokládám, že provozujete systém Win Vista nebo Win 7. Jinak to fungovat nebude - to tak na okraj.

Omnisphere je VSTi (syntezátor) - není tedy opravdu v nabídce pro VST Instruments?

P.
_________________

www.studiokappka.cz
606 709 340
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
johnny



Založen: 3.11.2011
Příspěvky: 7
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: so listopad 05, 2011 7:14 pm    Předmět: Stejný problém i na Cubase 6 Citovat

Děkuji Vám za odpovědi. Narychlo jsem si zakoupil Cubase 6, abych měl do budoucna na čem stavět. Cubase LE totiž nemá žádný VST slot, což jestli tomu dobře rozumím, znamená, že Omnisphere nejde spustit. No nainstaloval jsem Cubase 6, a je to stejný problém. Moc prosím o návod, jak ten Omnisphere spustit. Dostal jsem dll do Cubase (je tam vidět v tom přehledu ve Plug in information), mimochodem je u něj napsáno Win32...nainstaloval jsem si ale 64 bitovou verzi Cubase, myslel jsem že omnisphere je 64 bitový...Zoufalost, zoufalost, fakt nevím, jak dál.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
johnny



Založen: 3.11.2011
Příspěvky: 7
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: so listopad 05, 2011 7:17 pm    Předmět: Citovat

Óóó můj bóže, onó to funguje Shocked Akorát to nehraje...ale to musím teprve ošéfovat. Rolling Eyes
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
johnny



Založen: 3.11.2011
Příspěvky: 7
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: po listopad 07, 2011 7:20 pm    Předmět: Vysoká latence Citovat

Prosím, nevíte někdo, jak se zbavit latance? Nebo, jak se tomu říká. Zmáčku klávesu midi a zvuk má zpoždění. Nedovedu si představit, jak bych s tím mohl pracovat. Při stakatu už ani nedžím klávesu a ještě to nehraje. V čem může být zakopán pudl?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MAJ



Založen: 15.11.2006
Příspěvky: 1752

PříspěvekZaslal: út listopad 08, 2011 9:54 am    Předmět: Citovat

Zdravím,
to, že to nehraje, bylo asi tím, že jste měl nízkou latenci.

Latenci už jsme tu probírali milionkrát. Wink Devices > Device Setup > VST Audio System. Zde zvolíte konkrétní ASIO ovladač (v závislosti na Vaší zvukové kartě). Název tohoto ovladače se objeví POD VST Audio System. Kliknete na název a pak kliknete vpravo na tlačítko Control Panel. Objeví se ovládací panel konkrétní zvukové karty (ASIO ovladače), zde nastavíte latenci nebo Buffer Size.
_________________
Čeština pro Cubase
www.cubase-training.com – konzultace a školení hudebního SW a HW
www.cubasecz.cz – Informace o produktech Steinberg
Test Engineer in Steinberg Media Technologies GmbH
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
pavlii



Založen: 13.10.2004
Příspěvky: 986
Bydliště: Hostivice :-)

PříspěvekZaslal: út listopad 08, 2011 1:21 pm    Předmět: :-) Citovat

Jen upozorňuji na známý fakt (byť kolikrát opomíjený), že použitelné latence nemusí jít dosáhnout, případně bude velmi záležet na okolních podmínkách (počet stop v projektu, počet efektů na stopách apod.). Hodně to visí na výkonu celého systému, kvalitě ASIO ovladače a schopnostech/výkonu samotné zvukovky.

Je tedy možné, že se nedostanete pod hranici několika desítek ms, což tím pádem nebude použitelné pro reálný čas nikdy. Pak bude potřeba uchýlit se k podpůrným berličkám...

P.
_________________

www.studiokappka.cz
606 709 340
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Cubase.cz -> VST instrumenty Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com
www.mediaport.cz www.punchlight.com