Cubase.cz
Diskusní fórum o produktech firmy Steinberg
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Příprava wav souboru k následnému vložení do sampleru..

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Cubase.cz -> Ostatní
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Nik 555



Založen: 10.2.2010
Příspěvky: 82

PříspěvekZaslal: st říjen 20, 2010 12:08 am    Předmět: Příprava wav souboru k následnému vložení do sampleru.. Citovat

Zdravím přátelé Smile
Do cubase jsem si vložil jednu mp3 kterou následně oříznu abych z ní vybral úsek, který potřebuji jako sampl do reasonu.. Problém ale nastene, když ho vložím do sampléru a nastavim opakování tak ze začátku je vždycky slyšet prasknutí (lupnutí) a takhle to je pokaždé když se přehraje sampl od začátku.. Nevíte někdo co stím?? Celkem mě to trápí.. Díky za jakékoliv tipy.. Přeji hezký den.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
pavlii



Založen: 13.10.2004
Příspěvky: 985
Bydliště: Hostivice :-)

PříspěvekZaslal: st říjen 20, 2010 6:29 am    Předmět: :-) Citovat

Jsou tu dva aspekty:

1. Střih v nule - pokud neustřihneš signál v místě, kdy protíná "nulu" (čili osu X v zobrazení průběhu), bude tam lupnutí.

2. Pokud je charakter signálu takový, že je příliš rychlý attack (opět typicky jakékoli zkreslené zvuky třeba el. kytary), opět bude pravděpodobně lupnutí.

Řešení: aplikovat na začátek úseku krátký fade-in (v řádu desítek/stovek samplů).

P.
_________________

www.studiokappka.cz
606 709 340
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
MAJ



Založen: 15.11.2006
Příspěvky: 1744

PříspěvekZaslal: st říjen 20, 2010 11:28 am    Předmět: Citovat

Zdravím,
naprostý souhlas.

Ad 1) Střih je potřeba provést v 0 jak na začátku smyčky tak na konci. Případně udělat Fade-In a na konci Fade-Out. Ideálně, aby signál k 0 mířil jednou shora, podruhé zdola. Aby to při přeskočení z konce smyčky na začátek bylo pokud možno co nejplynulejší.

Ad 2) To může nýt jakýkoliv zvuk, který má rozdílnou úroveň hlasitosti na konci a na začátku smyčky.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Nik 555



Založen: 10.2.2010
Příspěvky: 82

PříspěvekZaslal: st říjen 20, 2010 2:44 pm    Předmět: Citovat

Díky za tipy, hned s tím jdu skusit laborovat Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Nik 555



Založen: 10.2.2010
Příspěvky: 82

PříspěvekZaslal: st říjen 20, 2010 3:46 pm    Předmět: Citovat

TAk jsem tedy dal zesílení na začátek a ztišení na konec (mírné) tím lupnutí zmizelo. MAm ale dál problém s tím, že jak se tato 2s stopa opakuje, tak je znát to opakování a nezní to jako plynulý zvuk.. Jak by jste si s tím poradili vy?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MAJ



Založen: 15.11.2006
Příspěvky: 1744

PříspěvekZaslal: čt říjen 21, 2010 7:23 am    Předmět: Citovat

Zdravím,
2s je na jednu stranu dost málo, ale zároveň tam může dojít k velké proměně barvy zvuku. Hodně záleží na konkrétním zvuku, který chcete smyčkovat. Jsou zvuky vhodnější (třeba čistá sinusovka) Wink a méně vhodné.

Obecně, pokud smyčka nefunguje, snažím se najít vhodnější místo pro střih smyčky. To znamená, že ji zkusím udělat výrazně kratší (bacha na samo-oscilaci) a nebo výrazně delší.

Nicméně někdy v takovémto případě může pomoci to, že uděláte druhé opakování manuálně a necháte jej přehrávat retrográdně (tedy odzadu dopředu). Pak uděláte smyčku z celého tohoto zvuku. Hraje to pak tedy dopředu, dozadu, dopředu, dozadu, atd. Ale opět to nemusí fungovat vždy.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
pavlii



Založen: 13.10.2004
Příspěvky: 985
Bydliště: Hostivice :-)

PříspěvekZaslal: čt říjen 21, 2010 9:40 am    Předmět: :-) Citovat

Ještě se také dělá smyčkování jen středního úseku zvuku (hezky to bylo vidět třeba ve Vienna SF například), kdy při stisku s držení klávesy se "točí" jen střední část samplu a teprve po puštění sampl "dojede" až do konce.

Ono tohle není žádná jednoduchá záležitost; doporučoval bych zkusit se obrátit třeba na www.electrozone.cz a zkusit se bavit s lidmi, co mají dlouholetou zkušenost s provozováním samplerů (nejčastěji AKAI).

P.
_________________

www.studiokappka.cz
606 709 340
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Cubase.cz -> Ostatní Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com
www.mediaport.cz www.punchlight.com