Cubase.cz
Diskusní fórum o produktech firmy Steinberg
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Problém s nahráváním přes kondenzátorový mikrofon ve Windows

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Cubase.cz -> Audio/MIDI hardware ostatních výrobců
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
jiripospisil



Založen: 27.11.2017
Příspěvky: 16
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: st červenec 14, 2021 2:30 am    Předmět: Problém s nahráváním přes kondenzátorový mikrofon ve Windows Citovat

Mám externí zvukovou kartu M-Audio 192/6. Ta má dva vstupy pro mikrofony Line 1/2. Zmiňovaný mikrofon mám zapojený do Line 1, přes redukci 3,5", 5/4" a i když mám nastavené vstupy v programech Cubase 11 Elements i Audacity správně, nefunguje mě v obou programech nahrávání přes tento mikrofon ve Windows 10. K mikrofonu byla dodána redukce pro připojení k USB, ale ani tak nahrávání ve Windows nefunguje. Myslím, že v mikrofonu chyba není, protože mám Ještě druhý počítač Apple MAC Mini a tam bez problému mikrofon funguje jak v Audacity tak i v DAW Garage Band. Tento problém ve Windows jsem se snažil vyřešit pomocí poradce při potížích a ten mě vypsal následující neopravitelné potíže:

TiskZáznam zvuku Podrobnosti o vydavateli

Nalezené problémy
Formát zvuku není nastavený na výchozí hodnoty.Formát zvuku není nastavený na výchozí hodnoty. Neopravené Neopraveno
Nastavit formát zvuku na výchozí hodnoty Dokončeno

Možné potíže, které byly zkontrolovány
Zvuková rozšíření se nenačetla.Zvuková rozšíření se nenačetla. Neexistuje
Není spuštěna jedna nebo více zvukových služeb.Není spuštěna jedna nebo více zvukových služeb.
Pro správnou funkci zvuku je nutné, aby běžely služby Zvuk systému Windows i Vytváření koncových bodů služby Zvuk systému Windows. Nejméně jedna z těchto služeb není spuštěná. Neexistuje
Zvukové služby neodpovídají.Zvukové služby neodpovídají. Neexistuje
Zvukové zařízení je zakázáno.Zvukové zařízení je zakázáno.
Vybrané zvukové zařízení je v systému Windows aktuálně zakázáno. Neexistuje
Zvukové zařízení je ztlumeno.Zvukové zařízení je ztlumeno.
Pokud je zařízení ztlumeno, nemůže přehrávat zvuk. Neexistuje
Zvukové zařízení není nastaveno jako výchozí.Zvukové zařízení není nastaveno jako výchozí.
Výchozí zvukové zařízení je obvykle používáno k přehrávání nebo záznamu zvuků v počítači. Neexistuje
Zařízení mikrofon nebo sluchátka s mikrofonem je odpojeno.Zařízení mikrofon nebo sluchátka s mikrofonem je odpojeno.
Chcete-li zvukové zařízení použít k přehrání nebo záznamu zvuku, je nutné ho připojit. Neexistuje

Nalezené problémy Podrobnosti o zjištění

5 Formát zvuku není nastavený na výchozí hodnoty. Neopravené Neopraveno

Nastavit formát zvuku na výchozí hodnoty Dokončeno

Změna výchozích hodnot vzorkovací frekvence a bitové hloubky může způsobit

Prosím pomožte radou a přesným popisem, krok po kroku jak tento problém vyřešit. Jěště podotýkám, že mikrofon jsem zakoupil na www.wish.com. S finančních důvodů si nemohu dovolit platit 5 000 kč, nebo i více za kvalitní mikrofon z kytar.cz a zde to bylo mnohem levnější.
_________________
Jirka
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
pavlii



Založen: 13.10.2004
Příspěvky: 1084
Bydliště: Hostivice :-)

PříspěvekZaslal: st červenec 14, 2021 10:43 pm    Předmět: :-) Citovat

Mno tak hned na začátek: fungovat to takto nikdy nebude, protože kondenzátorový mikrofon vyžaduje napájení, které je k dispozici na mikrofonním (tj. XLR konektor) vstupu - tj. žádný typ TRS a už vůbec ne TS konektoru!

Nejprve je potřeba správně připojit mikrofon, následně zapnout Phantom napájená, a teprve poté lze laborovat se záznamem.

P.
_________________

www.studiokappka.cz
606 709 340
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
MAJ



Založen: 15.11.2006
Příspěvky: 1909

PříspěvekZaslal: po červenec 19, 2021 9:25 am    Předmět: Citovat

Zdravím,
o jaký konkrétně mikrofon se jedná, prosím?

Připojit mikrofon do linkového vstupu teoreticky lze (pokud je kondensátorový mikrofon napájen třeba z baterie), ale signál je příliš slabý.

Pokud je k tomu i redukce na USB, zkusil bych to připojit přes USB. Tam by měly být všechny problémy vyřešeny (jak napájení, pokud je potřeba, tak citlivost linkového/mikrofonního vstupu). Nicméně v tom případě musíte jako ASIO ovladač zvolit dané USB zařízení, nikoliv M-Audio.
_________________
Čeština pro Cubase
www.cubase-training.com – konzultace a školení hudebního SW a HW
www.cubasecz.cz – Informace o produktech Steinberg
Test Engineer in Steinberg Media Technologies GmbH
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
pavlii



Založen: 13.10.2004
Příspěvky: 1084
Bydliště: Hostivice :-)

PříspěvekZaslal: po červenec 19, 2021 9:48 am    Předmět: :-) Citovat

Na bateriové kondíky jsem úplně zapomněl Very Happy ale i jak píše Martin, tak jako tak bude problém s úrovní i impedancí.

P.
_________________

www.studiokappka.cz
606 709 340
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Cubase.cz -> Audio/MIDI hardware ostatních výrobců Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com
www.mediaport.cz www.punchlight.com