Cubase.cz
Diskusní fórum o produktech firmy Steinberg
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

přehrání MIDI souborů v CUBASE 9.5

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Cubase.cz -> Cubase
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
muzikant



Založen: 30.11.2018
Příspěvky: 9

PříspěvekZaslal: po září 14, 2020 3:19 pm    Předmět: přehrání MIDI souborů v CUBASE 9.5 Citovat

Dobrý den. Může mi někdo poradit s problémem přehrání MIDI souborů importovaných do CUBASE 9.5? (MIDI vytvořené v Yamaze 770S)
Používám WIN 10 v notebooku a software CUBASE LE 9.5. Nastavení STUDIA-zvukový system -GENERIC LOW LATENCY ASIO DRIVER.
Zatrženo-uvolnit ovladač,jakmile se dostane do pozadí.
Směřování vstupního signálu-ALL MIDI INPUTS.
Směřování výstupního signálu- MICROSOFT GS WAVE TABLE SYNTH.
Při přehrávání skladby vykazuje všech 16 stop pohyb na stupnici,ale zvuk žádný
Reproduktory v notebooku jsou funkční, midi soubory z jiných zdrojů jsou slyšitelné.Nevím, v čem dělám chybu.
Vím, že midi soubory jsou pouze povely nikoliv zvuk.

Děkuji za jakoukoliv radu.
Josef
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
MAJ



Založen: 15.11.2006
Příspěvky: 1888

PříspěvekZaslal: po září 14, 2020 11:27 pm    Předmět: Citovat

Zdravím,
MICROSOFT GS WAVE TABLE SYNTH je syntezátor na základní desce (nebo zvukové kartě). Ale mám pocit, že od Windows 10 to nějak nefunguje tak, jak bylo zvykem.

Doporučil bych v nejlepším případě MIDI data zase poslat do Yamahy. A nebo použít virtuální nástroj HALion Sonic SE.
_________________
Čeština pro Cubase
www.cubase-training.com – konzultace a školení hudebního SW a HW
www.cubasecz.cz – Informace o produktech Steinberg
Test Engineer in Steinberg Media Technologies GmbH
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
muzikant



Založen: 30.11.2018
Příspěvky: 9

PříspěvekZaslal: út září 15, 2020 11:18 am    Předmět: Citovat

Dobrý den.

Děkuji za velmi rychlou odpověď.Můj problém to sice nevyřešilo, ale jsem zase o kus dál. Můžete mi prosím poradit, jak použít virtuální nástroj HALion Sonic SE.? Dále při směřování výstupu se mi nabídla i možnost Yamaha 770s...co to znamená?.....při přehrávání MIDI souboru lze použít banku zvuků YAMAHY?...nebo je to směřováno přímo do Yamahy.
Jednoduše...jako pošlu midi soubor zpět do Yamahy?

Děkuji Vám.

Josef
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
MAJ



Založen: 15.11.2006
Příspěvky: 1888

PříspěvekZaslal: út září 15, 2020 12:19 pm    Předmět: Citovat

Zdravím,
v Inspetoru MIDI stopy zvolte v Output Routing MIDI Port, kam chcete MIDI data posílat. Tedy ve Vašem případě Yamaze 770S (předpokládám, že je připojena pomocí USB přímo k počítači).

MIDI data pak budete posílat do Yamaha nástroje, kde se z nich vytvoří zvuk a uslyšíte je na výstupu Yamaha.
_________________
Čeština pro Cubase
www.cubase-training.com – konzultace a školení hudebního SW a HW
www.cubasecz.cz – Informace o produktech Steinberg
Test Engineer in Steinberg Media Technologies GmbH
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
muzikant



Založen: 30.11.2018
Příspěvky: 9

PříspěvekZaslal: út září 15, 2020 1:17 pm    Předmět: Citovat

Dobrý den.
Děkuji za vaši velice rychlou odpověď.Zdá se mi to jako schůdná cesta. Jen dodám, že Yamaha 770 je připojena do stereo vstupu mixpultu Allen- Heath ZEDi 10FX. Notebook s CUBASE j 10.5 je propojen přes USB rozhraní kabelem s mixpultem Allen- Heath ZEDi 10 FX. Import MIDI souboru z adresáře v notebooku. Vše by teoreticky mělo hrát. Soubory nahrané v CUBASE z Yamahy jsou přehrávány z mixu bez problémů(jedná se o zvuk).

Díky a zdravím

Josef
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
muzikant



Založen: 30.11.2018
Příspěvky: 9

PříspěvekZaslal: pá září 18, 2020 10:42 am    Předmět: Citovat

MAJ napsal:
Zdravím,
v Inspetoru MIDI stopy zvolte v Output Routing MIDI Port, kam chcete MIDI data posílat. Tedy ve Vašem případě Yamaze 770S (předpokládám, že je připojena pomocí USB přímo k počítači).

MIDI data pak budete posílat do Yamaha nástroje, kde se z nich vytvoří zvuk a uslyšíte je na výstupu Yamaha.


Dobrý den.
Díky Vaší odborné pomoci vše funguje...díky.

Josef
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Cubase.cz -> Cubase Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com
www.mediaport.cz www.punchlight.com