Cubase.cz
Diskusní fórum o produktech firmy Steinberg
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Line 6 POD HD500x a Mackie MR 524 5
Jdi na stránku 1, 2  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Cubase.cz -> Audio/MIDI hardware ostatních výrobců
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
matodrummer



Založen: 7.10.2010
Příspěvky: 32

PříspěvekZaslal: so říjen 19, 2019 1:00 pm    Předmět: Line 6 POD HD500x a Mackie MR 524 5 Citovat

Zdravim, trochu si zdokonalujem domace studio (kutik v obyvacke).
Chcem sa spytat ako prepojit gitarovy procesor POD HD500x a monitory Mackie MR524 5" ?
https://www.gear4music.sk/sk/Gitary-and-Basgitary/Line-6-Pod-HD500X/U3O
https://www.gear4music.sk/sk/Nahravanie-a-poitae/Mackie-MR524-5-Powered-Studio-Monitor/22FJ
Ci pouzit XLR, alebo TRS? Unbalanced, alebo balanced vystup z PODu?
Co som pozeral kable XLR-XLR, tak som nasiel iba mikrofonove a nie som si isty ci su vhodne.
Multiefekt planujem pouzivat ako VST audio system s Cubase. Su moje predstavy realne?
Vdaka za informacie.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MAJ



Založen: 15.11.2006
Příspěvky: 1805

PříspěvekZaslal: po říjen 21, 2019 4:39 pm    Předmět: Citovat

Zdravím,
doporučil bych XLR konektory. Ano, nazývají se zjednodušeně jako "mikrofonní kabely", ale to je jen pro zjednodušení.
_________________
Čeština pro Cubase
www.cubase-training.com – konzultace a školení hudebního SW a HW
www.cubasecz.cz – Informace o produktech Steinberg
Test Engineer in Steinberg Media Technologies GmbH
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
matodrummer



Založen: 7.10.2010
Příspěvky: 32

PříspěvekZaslal: po říjen 21, 2019 5:17 pm    Předmět: Citovat

No už som objednal TRS. Bude tam nejaký zásadný rozdiel oproti XLR?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
pavlii



Založen: 13.10.2004
Příspěvky: 1025
Bydliště: Hostivice :-)

PříspěvekZaslal: čt říjen 24, 2019 8:19 am    Předmět: :-) Citovat

Ne, nebude.

P.
_________________

www.studiokappka.cz
606 709 340
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
matodrummer



Založen: 7.10.2010
Příspěvky: 32

PříspěvekZaslal: so listopad 02, 2019 8:55 pm    Předmět: Citovat

Zdravim, tak uz mam vyssie popisanu zostavu. Po pociatocnych tazkostiach, co sa tyka stability DAW a POD HD500x (neustaly BSOD...) som system zostabilizoval, ale pri prehravani neustale pocujem praskanie. CPU load nedosahuje ani 25% pri playbacku. Latenciu sa snazim mat nastavenu na maximum, ale nepomaha to. Navyse sa mi ani nedari nastavit buffer size na max. POD HD500x mam default nastavene na 1024samplov a 32bit. Ponuka vsak az 4096 samplov. Ak tuto hodnotu (1024) zvysim/zmenim, a dam OK nic na latencii sa nemeni a po opatovnom otvoreni nastaveni PODu je tam znova len 1024 a 32bit. Nedokazem to zmenit, aj ked to vypada, ze ta moznost tam je. Este je v tej tabulke moznost ASIO client: None. Netusim co by tam malo byt. Avsak som si nie isty ci mi tato zmena pomohla, nakolko, ako som pisal zataz systemu neosahuje ani 25%. Rad by som sa teda spytal ako sa zbavit neustaleho praskania. Viem ze to nie je jednoduche a dovodov moze byt mnoho, ale snazil som sa popisat problem co najdetailnejsie. Dakujem.

screenshot : https://imgur.com/a/5aE80eC
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
pavlii



Založen: 13.10.2004
Příspěvky: 1025
Bydliště: Hostivice :-)

PříspěvekZaslal: so listopad 02, 2019 9:08 pm    Předmět: :-) Citovat

Předpokládám, že používáš nativní (=ASIO) ovladač k PODu. Je tak?

P.
_________________

www.studiokappka.cz
606 709 340
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
matodrummer



Založen: 7.10.2010
Příspěvky: 32

PříspěvekZaslal: ne listopad 03, 2019 7:55 am    Předmět: Citovat

Ovládače si stiahol software Line6 monkey, ktorý sa stará o aktuálne verzie driverov a SW.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
pavlii



Založen: 13.10.2004
Příspěvky: 1025
Bydliště: Hostivice :-)

PříspěvekZaslal: po listopad 04, 2019 10:42 am    Předmět: :-) Citovat

Tady nejde ani až tak o to, kdo/co si stáhlo nejnovější ovladače a podobně. Jde o to, co je nastaveno v Cubase, za to je zodpovědný uživatel (aneb zde není nic automaticky).

P.
_________________

www.studiokappka.cz
606 709 340
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
matodrummer



Založen: 7.10.2010
Příspěvky: 32

PříspěvekZaslal: po listopad 04, 2019 10:46 am    Předmět: Citovat

V cubase mam pod VST audio system samozrejme zvoleny POD HD500x.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
pavlii



Založen: 13.10.2004
Příspěvky: 1025
Bydliště: Hostivice :-)

PříspěvekZaslal: po listopad 04, 2019 3:04 pm    Předmět: :-) Citovat

Hmmm....pak mi to příjde zvláštní, takhle by se to chovat nemělo. Co změna audio bufferu (byť teda ty ho máš nastavený až dost, ale pro formu...) v dedikované aplikaci, pokud jí teda POD má? Tam to taky neumožňuje popsanou změnu?

Jo a co znamená to 32bit? To je bitová hloubka záznamu? Pokud ano, tak nemá moc smysl, stačí pracovat ve 24bit, protože takový je i převodník na zvukovce.

P.
_________________

www.studiokappka.cz
606 709 340
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
matodrummer



Založen: 7.10.2010
Příspěvky: 32

PříspěvekZaslal: po listopad 04, 2019 3:27 pm    Předmět: Citovat

Kusok vyssie som uploadoval screenshot, aby bolo vsetko jasnejsie, ale tusim ho nikto nepozeral. Zariadenie ma svoju aplikaciu, ale je to ta ista ako ked na to idem cez Cubase. Zmenit ide buffer size, aj bit depth, ale po opatovnom otvoreni nastaveni, je tam vzdy prednastavene 1024 a 32bit.
_________________
Cubase 9.5 Elements, POD HD500x, I7/16GB DDR4
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MAJ



Založen: 15.11.2006
Příspěvky: 1805

PříspěvekZaslal: po listopad 04, 2019 3:57 pm    Předmět: Citovat

Zdravím,
některé ovladače se nechovají tak, jak by měly...

Zkuste Cubase ukončit, nastavit Buffer Size na vyšší hodnotu 4096, a pak znovu nastartovat Cubase a překontrolovat Buffer Size. Jaká je hodnota teď?

Jen s tak velkým zpožděním nebude možné nahrávat živě.

Zkusil bych ještě překontrolovat systém utilitou LatencyMon.
_________________
Čeština pro Cubase
www.cubase-training.com – konzultace a školení hudebního SW a HW
www.cubasecz.cz – Informace o produktech Steinberg
Test Engineer in Steinberg Media Technologies GmbH
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
pavlii



Založen: 13.10.2004
Příspěvky: 1025
Bydliště: Hostivice :-)

PříspěvekZaslal: po listopad 04, 2019 4:41 pm    Předmět: :-) Citovat

Jen bych to poupravil: pochopitelně půjde nahrávat živě, ale bez monitorace cestou Cubase (právě díky té latenci). Ale pokud zde není varianta Direct Monitor v kombinaci s již nahraným materiálem, tak má Martin pravdu.

P.
_________________

www.studiokappka.cz
606 709 340
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
matodrummer



Založen: 7.10.2010
Příspěvky: 32

PříspěvekZaslal: po listopad 04, 2019 5:35 pm    Předmět: Citovat

No ja by som to este poupravil. Vobec mi neslo o nizku latenciu. Nepouzivam real time monitoring. Povodne to zacalo s tym, ze behom prehravania pocujem neustale praskanie. Aj ked CPU load nedosahuje ziadne vysoke hodnoty. Chcel som to aspon skusit vykompenzovat zvysenim buffera, ale nedaju sa mi zmenit hodnoty nastavenia pre POD. Aj ked si nemyslim, ze by to pomohlo, kedze so zatazou nie je problem.
_________________
Cubase 9.5 Elements, POD HD500x, I7/16GB DDR4
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
pavlii



Založen: 13.10.2004
Příspěvky: 1025
Bydliště: Hostivice :-)

PříspěvekZaslal: po listopad 04, 2019 8:31 pm    Předmět: :-) Citovat

Aha aha. No ale jak i naznačil Martin, ono zátěž CPU (navíc těžko říct, co to vlastně ukazuje - pokud to nesedí s informací ve Správci úloh, tak to umí vysvětlit jen programátor Steinbergu) nemusí nutně souviset s praskáním v signálu.

P.
_________________

www.studiokappka.cz
606 709 340
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Cubase.cz -> Audio/MIDI hardware ostatních výrobců Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com
www.mediaport.cz www.punchlight.com