Cubase.cz
Diskusní fórum o produktech firmy Steinberg
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Zvukovy prevodnik Steinberg UR242

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Cubase.cz -> Cubase
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
matodrummer



Založen: 7.10.2010
Příspěvky: 19

PříspěvekZaslal: po březen 11, 2019 3:53 pm    Předmět: Zvukovy prevodnik Steinberg UR242 Citovat

Dobry den, zvazujem kupu novej zvukovej karty. Mam vyhliadnutu Steinberg UR242. Zostava je notebook I7, 16GB DDR4, 256 SSD, 1TB 7200, Cubase 9,5 Elements. Doteraz pouzivam Studio GX od Line 6. Chcem nieco nove hlavne kvoli nahravaniu el.gitary so SW monitoringom. Teda co najnizsiu latenciu. S GX sa dostanem na 16ms, co je docela pouzitelne.
Aj ked vlastne neviem ktora latencia sa udava, ci vstupna, vystupna, alebo ich sucet. Vybral som si ju aj kvoli funkcii DSP, ktora ale popravde neviem ako funguje a co vsetko umoznuje. Iba to, ze ju tu na fore odporucate pre SW monitoring. Je tato zvukova karta vhodna na nahravanie gitary s monitorovanim v realnom case s co najnizsou latenciou?
Dokaze tato zvukovka nahravat naraz dva vstupy (gitaru a mikrofon)?
Ked uz pisem , chcem sa este spytat na funkciu "kompenzacie latencie". Predpokladal by som, ze si cubase spocita vyslednu latenciu a tu pomocou tejto funkcie aplikuje na dorovnanie rozdielu pri prehravani. Ale co som cital zahranicne fora, tak sa o nej moc nevedelo.
Vopred dakujem za rady.
_________________
Cubase 5, Win7, POD X3
http://www.bandzone.cz/matodrummer
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
pavlii



Založen: 13.10.2004
Příspěvky: 999
Bydliště: Hostivice :-)

PříspěvekZaslal: út březen 12, 2019 8:25 am    Předmět: :-) Citovat

Takže:

- ano, tato zvukovka umožní nahrávat při prakticky nuloové latenci monitoringu (Direct Monitoring). Navíc - díky internímu DSP - umožní na signál aplikovat efekt (i jen do monitorovací cesty), takže lze hrát s "feelingem" aspoň přibližného zvuku, který ve finále vyrobíš pomocí virtuálního aparátu nebo jinak a nahrává se pouze čistý signál z kytary.

- obecně se latence v Control Panelu zvukovky udává buď separátně (vstupní a výstupní) nebo celková (tedy alespoň měla by - tady je to prostě rozvolněné a každý to může dělat jak chce). 16 ms je skoro nepoužitelných; dělá to pomalu 5 m vzdálenosti od zdroje zvuku, to je řekl bych už docela poznat. Ale budiž.

- dva vstupy naráz pochopitelně zvukovka UR242 nahrávat umí - lhostejno, co je zdroj zvuku.

- kompenzace latence - MAJ zřejmě doplní - je chápána tak, že systém zareaguje na základní funkce (Play, Rec) s "latenčním" zpožděním a navíc díky známé hodnotě latence správně umisťuje (pozice v časové ose) jednotlivé eventy, které se nahrávají. Takže MIDI noty, nahrávané audio apod. I aplikované virtuální efekty by se měly správně použít co se jejich definovaných začátků a konců týče. Podstatné je, že ty se o nic starat nemusíš (dříve zmiňované "posouvání stop" a podobně). Jak je to přesněji udělané ale nejspíš doplní Martin, to moje ber jen jako hrubý výklad Cool

P.
_________________

www.studiokappka.cz
606 709 340
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
matodrummer



Založen: 7.10.2010
Příspěvky: 19

PříspěvekZaslal: út březen 12, 2019 9:17 am    Předmět: Citovat

Vdaka za odpoved, cize by mi mala vyhovovat.
Na aktualnej Studio GX dokazem nastavit minimalnu latenciu
IN: 5 ms
OUT: 10 ms

Menej z toho nedostanem a nejak som si na to zvykol.
Tak hadam z UR242 sa budu dat dostat este nizsie hodnoty.
_________________
Cubase 5, Win7, POD X3
http://www.bandzone.cz/matodrummer
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
pavlii



Založen: 13.10.2004
Příspěvky: 999
Bydliště: Hostivice :-)

PříspěvekZaslal: út březen 12, 2019 10:02 am    Předmět: :-) Citovat

Ano - pro monitoring určitě (=prakticky nulové hodnoty).

P.
_________________

www.studiokappka.cz
606 709 340
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
matodrummer



Založen: 7.10.2010
Příspěvky: 19

PříspěvekZaslal: út březen 12, 2019 10:16 am    Předmět: Citovat

A bavíme sa o SW monitorovaní so zaveseným efektom na inserte, alebo pomocou DSP?
Je mi jasné, že pri generovaní skreslenia gitary cez DSP bude latencia nulová. Bude sa však dať nastaviť použiteľná latencia aj pri SW monitorovaní? Dajme tomu už použiteľných 5ms?
_________________
Cubase 5, Win7, POD X3
http://www.bandzone.cz/matodrummer
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
pavlii



Založen: 13.10.2004
Příspěvky: 999
Bydliště: Hostivice :-)

PříspěvekZaslal: út březen 12, 2019 12:22 pm    Předmět: :-) Citovat

To ti nikdo neřekne, do toho mluví moc faktorů, které se ale nedají brát jako "berná mince" jen takhle od stolu. Teoreticky, když vidím tvůj systém, tak ano.

P.
_________________

www.studiokappka.cz
606 709 340
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
MAJ



Založen: 15.11.2006
Příspěvky: 1777

PříspěvekZaslal: st březen 13, 2019 7:16 am    Předmět: Citovat

Zdravím,
Cubase se obecně sama stará o kompenzaci zpoždění. Takže ví, jaké pluginy mají jak velké zpoždění a z toho dokáže spočítat, s jakým předstihem musí kterou stopu poslat kW zpracování, aby ve výsledku vše perfektně sedělo a bylo synchronní. A to i při složitějším routování signálu přes Sendy a Groupy. Cubase 10 umí titul zpoždění i na každé stopě zobrazit, pro uživatelovu informací.

A pak máme v Cubase tlačítko Constraint Delay Compensation. Když je aktivní, Cubase dočasně na monitorované stopě vyřadí pluginy, které právě mají nějaké zpoždění (ne všechny pluginy zpoždění mají). Takže tato stopa pro záznamu nemá tak zpoždění během monitoringu.
_________________
Čeština pro Cubase
www.cubase-training.com – konzultace a školení hudebního SW a HW
www.cubasecz.cz – Informace o produktech Steinberg
Test Engineer in Steinberg Media Technologies GmbH
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
matodrummer



Založen: 7.10.2010
Příspěvky: 19

PříspěvekZaslal: st březen 13, 2019 7:21 am    Předmět: Citovat

Ďakujem vám za pomoc a informácie.
_________________
Cubase 5, Win7, POD X3
http://www.bandzone.cz/matodrummer
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
matodrummer



Založen: 7.10.2010
Příspěvky: 19

PříspěvekZaslal: čt květen 09, 2019 11:28 pm    Předmět: Citovat

Zdravim, prevodnik uz mam zabehnuty a som spokojny. Akurat som pred par dnami zistil ze mi v mixeri chyba moznost otvorit pole "hardware rack".
Nenachadza sa ani v roletke pre moznosti zobrazenia rackov. Prevodnik mam funkcny, zapnuty, pripojeny a nastaveny ako VST audio. Pouzivam Cubase elements s najnovsim updatom 9.5.50. Este par dni dozadu som s tym nemal problem a moznost hardware racku som pouzival v mixeri hned nad inputom, tam kde ma byt. Prosim Vas o radu, prikladam screenshot.


https://uloz.to/!qJ6BoRS8994f/rack-missing-jpg
_________________
Cubase 5, Win7, POD X3
http://www.bandzone.cz/matodrummer
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
MAJ



Založen: 15.11.2006
Příspěvky: 1777

PříspěvekZaslal: pá květen 10, 2019 6:41 am    Předmět: Citovat

Zdravím,
to je bohužel docela obvyklá chyba objevující se od začátků. Na některých počítačích to funguje kdkyoliv a bezchybně, někde to funguje občas a někde obvykle ne.

Ujistěte se prosím, že máte nainstalovanou poslední aktualizaci ovladačů, TOOLS a také poslední aktualizaci Firmwaru Vašeho zvukového rozhraní UR.
_________________
Čeština pro Cubase
www.cubase-training.com – konzultace a školení hudebního SW a HW
www.cubasecz.cz – Informace o produktech Steinberg
Test Engineer in Steinberg Media Technologies GmbH
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
matodrummer



Založen: 7.10.2010
Příspěvky: 19

PříspěvekZaslal: pá květen 10, 2019 2:24 pm    Předmět: Citovat

Ďakujem, skontrolujem to. Čo myslíte pod pojmom tools?
_________________
Cubase 5, Win7, POD X3
http://www.bandzone.cz/matodrummer
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
MAJ



Založen: 15.11.2006
Příspěvky: 1777

PříspěvekZaslal: pá květen 10, 2019 3:14 pm    Předmět: Citovat

Zdravím,

TOOLS je přímo terminus technicus. Takto se nazývá ovládací software zvukových rozhraní Steinberg. Najdete jej na stránce Downloads, stejně jako ovladače.
_________________
Čeština pro Cubase
www.cubase-training.com – konzultace a školení hudebního SW a HW
www.cubasecz.cz – Informace o produktech Steinberg
Test Engineer in Steinberg Media Technologies GmbH
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Cubase.cz -> Cubase Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com
www.mediaport.cz www.punchlight.com