Cubase.cz
Diskusní fórum o produktech firmy Steinberg
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Nastavení Cubase 9.0.40 Elements s mix pultem XTuga 602 USB

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Cubase.cz -> Cubase
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
jiripospisil



Založen: 27.11.2017
Příspěvky: 5
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: so leden 26, 2019 1:14 am    Předmět: Nastavení Cubase 9.0.40 Elements s mix pultem XTuga 602 USB Citovat

Na zahraničním eshopu www.wish.com jsem zakoupil mixážní pult XTuga ES-602 USB, který má Bluethoot i USB připojení k PC. Mix pult se přes Bluethoot spáruje s notebookem a ve Windows 10 Home ho mám nastavený jako výchozí v nastaveních i po kliknutí na reproduktorek na liště Windows, ale v Cubase 9.0.40 Element se nikde neobjevuje a to ani v menu Device ani jako vstupní a výstupní zařízení. Jsem úplný začátečník. Je to můj první mix pult a potřeboval bych poradit jak vše správně nastavit v Cubase i na straně Windows, aby bylo možno nahrávat do Cubase a vše fungovalo správně. Signál do Mixpultu mám připojený přes USB externí zv. kartu Lexicon Lambda. Předem děkuji za radu.
_________________
Jirka
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
pavlii



Založen: 13.10.2004
Příspěvky: 1006
Bydliště: Hostivice :-)

PříspěvekZaslal: so leden 26, 2019 12:52 pm    Předmět: :-) Citovat

Hmm - naštěstí jsem si přečetl jako první ten sousední příspěvek, který se týká jen zvukovky. Takže: musíte si nejprve ujasnit, co chcete vše používat a posléze to tedy zapojit tak, jak je potřeba (a vzhledem k základním principům funkčnosti).
Pokud je pult uzpůsoben v rámci USB či Bluetooth připojení jako audio zařízení, tak ho takto ale nelze provozovat se zvukovkou Lambda (=další audio zařízení), budete si muset vybrat. Z mého pohledu je to jasné (protože to ani jinak nejde): používat se bude zvukovka jako aydio zařízení a mixpult jen jako mixpult, tj. žádná USB/Bluetooth komunikace v případném DAW. Lze využít všechny jeho ostatní možnosti, ale vše je nutno "prokabelovat" s Lambda.

P.
_________________

www.studiokappka.cz
606 709 340
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
MAJ



Založen: 15.11.2006
Příspěvky: 1781

PříspěvekZaslal: čt leden 31, 2019 1:35 pm    Předmět: Re: :-) Citovat

pavlii napsal:
Hmm - naštěstí jsem si přečetl jako první ten sousední příspěvek, který se týká jen zvukovky. Takže: musíte si nejprve ujasnit, co chcete vše používat a posléze to tedy zapojit tak, jak je potřeba (a vzhledem k základním principům funkčnosti).
Pokud je pult uzpůsoben v rámci USB či Bluetooth připojení jako audio zařízení, tak ho takto ale nelze provozovat se zvukovkou Lambda (=další audio zařízení), budete si muset vybrat. Z mého pohledu je to jasné (protože to ani jinak nejde): používat se bude zvukovka jako aydio zařízení a mixpult jen jako mixpult, tj. žádná USB/Bluetooth komunikace v případném DAW. Lze využít všechny jeho ostatní možnosti, ale vše je nutno "prokabelovat" s Lambda.

P.


Zdravím,
proč by nebylo možné používat XTuga ES-602 USB také jako zvukovou kartu (namísto Lexicon), pokud to umí a tu funkci má?
_________________
Čeština pro Cubase
www.cubase-training.com – konzultace a školení hudebního SW a HW
www.cubasecz.cz – Informace o produktech Steinberg
Test Engineer in Steinberg Media Technologies GmbH
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
pavlii



Založen: 13.10.2004
Příspěvky: 1006
Bydliště: Hostivice :-)

PříspěvekZaslal: čt leden 31, 2019 3:54 pm    Předmět: :-) Citovat

Hmm - no možná jsem to pochopil i moc jednostranně, ale připojovat zvukovku ve standalone režimu (pokud Lambda umí) k mixpultu je teda docela nesmysl, ale budiž.

Proto jsme psal na úvod, že by bylo dobré znát záměr. Každopádně víc jak jedno zvukové zařízení v audio programu za normálních okolností použít nelze, všichni to víme a i když tu jsou nadstavby, které to řeší (ASIO4ALL například), tak je potom celá sestava upřímně řečeno dost divná. Ale každému co jeho jest.

Každopádně samostatně pult používat nejspíše půjde, ale to jsem ani nijak nedementoval (psal jsem to na sestavu pult + zvukovka).

P.
_________________

www.studiokappka.cz
606 709 340
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Cubase.cz -> Cubase Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com
www.mediaport.cz www.punchlight.com