Cubase.cz
Diskusní fórum o produktech firmy Steinberg
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Problém s nastavením Cubase 9.0.40 Elements a zv. k. Lexicon

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Cubase.cz -> Cubase
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
jiripospisil



Založen: 27.11.2017
Příspěvky: 5
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: so leden 26, 2019 12:48 am    Předmět: Problém s nastavením Cubase 9.0.40 Elements a zv. k. Lexicon Citovat

Na notebooku HP 15-af105nc mám nainstalovaný Cubase 9.0.40 Elements a mám s ním následující problém: Při startu Cubase se vždy na vstupu objeví integrovaná zvuková karta a musím vždy na vstup ručně nastavit externí zvukovou kartu Lexicon Lambda s USB připojením, kterou mám ve Windows 10 Home nastavenou jako výchozí. Zkoušel jsem i v Biosu notebooku vypnout integrovanou zvukovou kartu, bohužel se mě to nepovedlo, jelikož jsem nenašel v Biosu žádnou položku pro její deaktivaci. V Cubase mám v menu Device nastavenou externí zvukovou kartu Lexicon. Ovladač pro tuto zvukovou kartu mám stažený nejnovější ze stránek Lexiconu.Výstup je při startu vždy nastaven na externí zvukovou kartu. Mimo to mě jde velice potichu zvuk. Musím zvukovou kartu nastavit na nejvyšší hlasitost, aby bylo vůbec něco slyšet. Hlasitost ve Windows i na notebooku mám rovněž na maximum. Prosím o radu jak tyto problémy odstranit. Předem děkuji za zodpovězení mých otázek.
_________________
Jirka
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
pavlii



Založen: 13.10.2004
Příspěvky: 1026
Bydliště: Hostivice :-)

PříspěvekZaslal: so leden 26, 2019 12:49 pm    Předmět: :-) Citovat

No já bych každopádně Lambdu nenastavoval pro OS jako výchozí, to je "cesta do pekel" - i při již dlouhodobé existenci multiclient ovladačů. Multimédia nechť přísluší multimediální kartě, práce se zvukem zase smysluplnější kartě (která nebude zbytečně zatěžovaná druhým ovladačem a současnými požadavky na práci).
Neříkám, že toto zlepší/vyřeší popisované chování, ale z mého pohledu bych to takto udělal jako první krok. Navíc je pak jistota, že do toho nijak "nekecá" nastavení OS. Jo a vybraný ovladač pro Cubase by měl být Lexicon ASIO nebo tak nějak se bude nejspíš jmenovat.

P.
_________________

www.studiokappka.cz
606 709 340
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
MAJ



Založen: 15.11.2006
Příspěvky: 1814

PříspěvekZaslal: čt leden 31, 2019 1:33 pm    Předmět: Citovat

Zdravím,
myslím, že problém je na straně ovladače zvukové karty Lexicon (mimochodem, drivery jsou tragické, to už je snad lepší používat s Lexcicon ovladače ASIO4ALL). Při každém novém startu se Cubase hlásí jako nové zařízení, které dosud nebylo nikdy připojeno.
_________________
Čeština pro Cubase
www.cubase-training.com – konzultace a školení hudebního SW a HW
www.cubasecz.cz – Informace o produktech Steinberg
Test Engineer in Steinberg Media Technologies GmbH
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Cubase.cz -> Cubase Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com
www.mediaport.cz www.punchlight.com