Cubase.cz
Diskusní fórum o produktech firmy Steinberg
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Načítanie mixážnej konzoly

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Cubase.cz -> Cubase
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
mjojo



Založen: 14.8.2014
Příspěvky: 18

PříspěvekZaslal: ne prosinec 02, 2018 4:55 pm    Předmět: Načítanie mixážnej konzoly Citovat

Zdravím.
Vlastním Cubase 8 , ktorý občas používam na tvorbu hudby pre svoju muzikantskú činnosť, aby som v ňom pre svoje muzikantské potreby vytvoril hudobné podklady formátov wav či mp3. K dosiahnutiu lepších zvukovových podkladov používam VST instrumenty Battery 4 a Kontakt 5.
Tiež na PC robím i iné práce a k nim si musím nainštalovať i iné programy, a tie, ak sa neosvedčia tak zas odinštalovať. Robím to spôsobom, že používam zálohy „systému C“ vytvorené Acronisom, ku ktorým sa cez tento program vrátim. Funguje to super, lebo vždy mám perfektne nastavené PC. Perfekte až na Cubase. Totiž len nedávno som zbadal, že keď som otvoril projekt Cubase jednej skladby vytvorenej z minulého roka, tak ten mi vypísal nasledujúcu chybu.
Viď obrázok z odkazu nižšie: Načítanie mix. konzoly.
https://www.facebook.com/1846438085638184/photos/a.1853223661626293/2244139845868004/?type=3&theater
Nepomohlo mi ani ručné zadanie lokalizovanie žiadaných samplov, a daný projekt som neotvoril.

Prvá otázka znie: Prečo sa Cubase takto správa? Domnievam sa že je to tým, že pri vrátení PC v čase cez zálohy pomocou Acronisu sa mi súčasne zmenili aj označenia pevných diskov napr. D na E a podobne. (To som vypozoroval, ale doteraz nevenoval tomu pozornosť lebo ostatné programy fungovali ako majú.Až na Cubase, čo som vypozoroval len teraz.)
Chcel by som vedieť, či sa niekto stretli s takýmto problémom. Ak áno, tak či sa dá vyrieš, prípadne ako. Vopred ďakujem za pomoc. S pozdravom Jojo
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
MAJ



Založen: 15.11.2006
Příspěvky: 1752

PříspěvekZaslal: ne prosinec 02, 2018 8:15 pm    Předmět: Citovat

Dobrý den,
toto není okno Cubase, ale Battery 4. Podle všeho Battery 4 nenašel řadu zdrojových zvukových souborů (WAV samplů).

Pokud se přejmenovaly disky, je velmi pravděpodobné, že se taková hláška objeví. V podstatě se divím, že se objevila pouze tato. Cesty ke zvukových vzorkům bývají absolutní, tedy právě ve formátu Disk/složka 1/složka 2, atd. Pokud "Disk" přejmenujete na "Disk 2", aplikace (v tomto případě plug-in Battery) daný soubor nenajde.

Pokud opravdu máte vypozorováno, že se změní jméno disku, doporučil bych toto řešit přímo s tvůrcem daného softwaru.
_________________
Čeština pro Cubase
www.cubase-training.com – konzultace a školení hudebního SW a HW
www.cubasecz.cz – Informace o produktech Steinberg
Test Engineer in Steinberg Media Technologies GmbH
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
mjojo



Založen: 14.8.2014
Příspěvky: 18

PříspěvekZaslal: st prosinec 05, 2018 2:04 pm    Předmět: Citovat

Ďakujem Martin za odpoveď, skôr k PC som sa nedostal.
Hhhhm, takto som sa na to nepozeral.

Otázky mám dve:
1, Ako predchádzať týmto situáciám. Ako ukladať projekt Cubase a v ňom zmienené VST instrumenty tak, aby sa načítali len z priečinku v ktorom sú uložené?
2, Dali by sa ešte zachrániť notové zápisy projektu napr. vo forme midi, trebárs tým, že by som z PC odinštaloval spomínané VST instrumenty? Alebo nejaký iný spôsob?
Vopred dík a prajem pekný deň.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
MAJ



Založen: 15.11.2006
Příspěvky: 1752

PříspěvekZaslal: st prosinec 05, 2018 2:33 pm    Předmět: Citovat

Zdravím,
jak jsem psal, načítání těchto souborů není na straně Cubase, ale na straně Native Instruments (Battery). Tedy:

1) Zkuste se prosím zeptat na technické podpoře NI, jak toto řešit.

2) Ano, pokud odinstalujete plug-in, Cubase nahlási chybějící plug-in, ale projekt se načte. Takže všechna MIDI data budete mít k dispozici. Ostatně projekt by se měl nyčíst i v okamžiku, kdy NI Battery nenačte zvukovou knihovnu. Doufám, že Battery Cubase v tomto případě neshodí.
_________________
Čeština pro Cubase
www.cubase-training.com – konzultace a školení hudebního SW a HW
www.cubasecz.cz – Informace o produktech Steinberg
Test Engineer in Steinberg Media Technologies GmbH
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
mjojo



Založen: 14.8.2014
Příspěvky: 18

PříspěvekZaslal: čt prosinec 06, 2018 4:24 pm    Předmět: Citovat

Zdravím,
Odinštaloval som od NI Battery , načítal Cubase projekt, no a skončilo to nasledovne:
Viď obrázky z odkazu nižšie:
https://www.facebook.com/1846438085638184/photos/a.1853223661626293/2246614122287243/?type=3&theater
Takže nepomohlo

Táto skúsenosť ma poučila, že budem ukladať projekty cubase, (aby som si zazálohoval a nestratil už hotový projekt) na trikrát:
1, Tak ako doteraz
2, Bez mixážnych konzol
3, A ako mid

Martin ďakujem ti za pomoc. Ak by si prišiel na nejaké iné riešenie, ako by som zachránil projekty, daj mi vedieť.
Ešte raz veľmi ďakujem za pomoc, vážim si to a prajem všetko dobré.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
pavlii



Založen: 13.10.2004
Příspěvky: 986
Bydliště: Hostivice :-)

PříspěvekZaslal: po prosinec 10, 2018 5:14 pm    Předmět: :-) Citovat

To se mi zdá jako neobratné vyjádření a nechápání podstaty věci. Projekt nelze uložit jinak než jako projekt. Mix console s tím nemá co dělat, teda pokud vím (je to prostě součást pracovního prostředí a ne projektu. MID uloží rozhodně všechno možné kromě projektu (ve smyslu, že uloží pouze MIDI data).

Pokud je projekt tvořen pouze MIDI daty, tak samozřejmě exportování MIDI provede jakousi "surovou zálohu" alespoň toho podstatného, tj. MIDI not a dat kontrolerů.

Pokud je ohledně mix console v C8 nějaká změna (viz moje poznámka výše), tak se omlouvám, já končím u C7 a spousty starších verzí Cool

Vzhledem k pádu C8 po odinstalování VST plug-in modulu Battery by asi mohl být pro Steinberg zajímavý crashlog Cubase. Tohle rozhodně není čisté chování; mělo by to udělat to, co píše Martin (tj. zahlásit chybu, ale rozhodně nespadnout).

P.
_________________

www.studiokappka.cz
606 709 340
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Cubase.cz -> Cubase Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com
www.mediaport.cz www.punchlight.com