Cubase.cz
Diskusní fórum o produktech firmy Steinberg
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

32-bitová instalace a chování mixpultu

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Cubase.cz -> Cubase
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
jakodel



Založen: 9.4.2011
Příspěvky: 166

PříspěvekZaslal: st listopad 14, 2018 8:59 pm    Předmět: 32-bitová instalace a chování mixpultu Citovat

Dobrý den. Měl bych dvě otázku.

1) Po neúspěšném pokusu rozchodit Cubase 7.5 na El Capitanovi sej rezignoval a vrátil jsem se k mac os 10.8.5. Snow Leopard. Pak jsem nainstaloval Cubase a najednou při startu vidím, že používám pouze 32-bitovou verzi. Jak je to možné? Mac os při instalaci provádí přece jakousi kontrolu hardwaru a podle konfigurace instaluje buď 32 nebo 64 bitovou verzi operačního systému. Moje konfigurace iMacu z roku 2012 je podle stránek výrobce 64-bitová, takže bych měl mít 64-bitový systém. Proč se mi ale nainstalovala 32-bitová kopie Cubase? Samozřejmě legální a stahovavá ze stránek Steinbergu.

2) Nevím, jestli se vyjádřím teď dost přesně. Když mám otevřené okno se stopama a chci si otevřít mixážní pult, tak zmáčknu kombinaci kláves fn a F3. Někdy je ale rychlejší jenom mačkat F3 a přepínat si pouze plochy buď s mixem a nebo stopama. Mě se ale i když mám otevřený mix, najednou otevře jenom plocha se stopama a mix tam vidět není (pár dní dozadu mi to fungovalo). Když teď píšu, a mám otevřený ještě Cubase, tak v pohodě přepíínám mezi plochami a vše chodí jak má, ale v Cubase jsem asi něco zakázal či co a prostě to nejde. A taky to souvisí s tím, že se mi po zmáčknutí tlačítka "E" na mixu to okno s ekvalizérem, insertama a sendama schovává pod mixpult. Na co jsem špatně zmáčknul? Embarassed
_________________
Cubase 7.5
Wavelab 8.5
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MAJ



Založen: 15.11.2006
Příspěvky: 1814

PříspěvekZaslal: st listopad 14, 2018 9:58 pm    Předmět: Citovat

Zdravím,

1) dokud byla Cubase 32- i 64-bitová aplikace, byla na Macu "obě v jednom", jako ostatní 32-/64-bit aplikace na Macu.

Klikněte (1) na ikonu Cubase ve složce Applications a stiskněte Cmd+I (nebo pravé tlačítko myši a z menu vyberte Get Info). Zobrazí se nové okno. V něm deaktivujte 32-bit režim. Poté se Cubase spustí jako 64-bitová aplikace.

2) F3 a fn+F3 jsou každá jiná klávesová zkratka. Jedna je pro aplikace a druhá pro "systémové" nastavení. Tedy pro nastavení třeba úrovně jasu nebo hlasitosti nebo podsvětlení klávesnice (nevím, co je k fn+F3 přiřazeno zrovna na Vašem modelu).
_________________
Čeština pro Cubase
www.cubase-training.com – konzultace a školení hudebního SW a HW
www.cubasecz.cz – Informace o produktech Steinberg
Test Engineer in Steinberg Media Technologies GmbH
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
jakodel



Založen: 9.4.2011
Příspěvky: 166

PříspěvekZaslal: so listopad 17, 2018 10:24 am    Předmět: Citovat

A to schovávání okna s ekvalizérem za mixpult? Jak jsem psal v bodu číslo dvě. Smile
_________________
Cubase 7.5
Wavelab 8.5
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MAJ



Založen: 15.11.2006
Příspěvky: 1814

PříspěvekZaslal: so listopad 17, 2018 11:19 am    Předmět: Citovat

Zdravím,
máte v okně Channel Strip aktivováno Always on Top? Klikněte na ono pravým tlačítkem myši a zkontrolujte v zobrazeném pop-up menu.
_________________
Čeština pro Cubase
www.cubase-training.com – konzultace a školení hudebního SW a HW
www.cubasecz.cz – Informace o produktech Steinberg
Test Engineer in Steinberg Media Technologies GmbH
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
jakodel



Založen: 9.4.2011
Příspěvky: 166

PříspěvekZaslal: so listopad 17, 2018 11:41 am    Předmět: Citovat

Vyřešeno, děkuji. Smile Ale asi přibudou dašlší vlákna, tak mějte se mnou prosím trpělivost. Smile
_________________
Cubase 7.5
Wavelab 8.5
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Cubase.cz -> Cubase Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com
www.mediaport.cz www.punchlight.com