Cubase.cz
Diskusní fórum o produktech firmy Steinberg
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Cubase 7.5 a El Capitan

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Cubase.cz -> Cubase
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
jakodel



Založen: 9.4.2011
Příspěvky: 159

PříspěvekZaslal: čt březen 29, 2018 9:51 pm    Předmět: Cubase 7.5 a El Capitan Citovat

Dobrý den.

Po delší době se zase obracím s prosbou o pomoc.

Koupil jsem si svého prvního maca na kterém je nainstalován operační systém El Capitan 10.11.6 , stáhl jsem si instalační soubor Cubase 7.5 z webu Steinbergu a chtěl jsem to nainstalovat. K mé hrůze na mě vyskočila prvně hláška, že '' Balíček byl podepsán certifikátem, jehož platnost vypršela. Jestli jste tento soubor stáhli v nedávné době, je možné, že není originální. Chcete pokračovat?'' Dal jsem že ''Ano''. Po dalších dvou kliknutích mi oznámili že '' WRONG MAC OS X VERSION. You need at least MAC OS X10.6 to instal this software''. Přeložit si to dokážu, ale nechce se mi věřit, že to opravdu nejde nainstalovat? To snad ne, ne? A jestliže ne, je složitý downgrade systému?
_________________
Cubase 7.5
Wavelab 8.5
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MAJ



Založen: 15.11.2006
Příspěvky: 1744

PříspěvekZaslal: út duben 03, 2018 7:44 pm    Předmět: Citovat

Zdravím,
použijte Steinberg Application Installer Tool for Mac OS X.
_________________
Čeština pro Cubase
www.cubase-training.com – konzultace a školení hudebního SW a HW
www.cubasecz.cz – Informace o produktech Steinberg
Test Engineer in Steinberg Media Technologies GmbH
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
jakodel



Založen: 9.4.2011
Příspěvky: 159

PříspěvekZaslal: pá listopad 02, 2018 11:12 pm    Předmět: Citovat

Dobrý den.

Vím, že se v tomto tématu ozývám po dlouhé době, ale snad mě neukamenujete.
Už tentkrát, když jste mi to radil, tak jsem to udělal přesně podle Vašeho návodu a instalace se podařila. Jenomže Cubase NEHRÁL, což je docela chyba. Kamarád mi iMaca downgradoval, a normálně jsem pracoval. Jenože jsem v zápalu boje tak nějak zapomněl, co vlastně na Cubase nefungovalo a opět jsem se (já trdlo) vrátil k El Capitánovi. No a problém se opakuje a je to ještě horší o to, že se kamarádovi nemůžu dovolat a hoří mi práce. Tak se chci zeptat na dvě věci:

1) Je možné že jsem Instalaci nějak podělal já a nebo můj počítač a už to nemám zkoušet?

2) I když to sem asi nepatří, nemá někdo náhodou instalačku mac os 10.10 Yosemite a byl by ochoten mi ji někam upnout?

Vážně už jsem pět minut před zhroucením.... Sad
_________________
Cubase 7.5
Wavelab 8.5
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MAJ



Založen: 15.11.2006
Příspěvky: 1744

PříspěvekZaslal: so listopad 03, 2018 10:39 am    Předmět: Citovat

Zdravím,
jedná o známý problém, že Cubase 7.5 nemá zvuk v novějším macOS, pokud používáte vzorovací frekvenci vyšší než 48kHz.

Řešení, která mě napadají:
1) Používat jen vzorkovací frekvenci 44.1kHz.

2) Upgradovat na Cubase 9.5.

3) Downgrade macOS (bohužel nemám, ale věřím, že byste vygooglil).

4) Nainstalovat Cubase 9.5 Trial a okopírovat CoreAudio2Asio komponent z Cubase 9.5 do Cubase 7. V tomto novém komponentu je upraven daný problém a Cubase hraje i ve vyšších vzorkovacích frekvencích. Toto je samozřejmě na vlastní riziko. Nemusí to vůbec fungovat. Může se stát, že tento komponent je chráněn licencí Cubase a jsme vyprší Cubase 9.5 Trial, přestane to fungovat. Nebo se objeví nějaké chyby. Budky tato kombinace nebyla nikým testována.
_________________
Čeština pro Cubase
www.cubase-training.com – konzultace a školení hudebního SW a HW
www.cubasecz.cz – Informace o produktech Steinberg
Test Engineer in Steinberg Media Technologies GmbH
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
jakodel



Založen: 9.4.2011
Příspěvky: 159

PříspěvekZaslal: so listopad 03, 2018 12:02 pm    Předmět: Citovat

Děkuji moc. Vyčerpávající, ostatně jako vždy. Smile Už sosám Yosemite, tak se to snad povede. Smile
_________________
Cubase 7.5
Wavelab 8.5
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jakodel



Založen: 9.4.2011
Příspěvky: 159

PříspěvekZaslal: po listopad 05, 2018 1:03 am    Předmět: Citovat

Tak jsem stáhl Yosemite aa vytvořil jsem instalační falshku. Všechno jsem udělal podle oficiálních návodů a všechno šlapalo. Ale jakmile se započala samotná instalce tak mi to napsalo, že instalační soubor nelze ověřit, protože je buď poškozený nebo upravený a instalace skončila. Jedinné řešení co jsem na internetu našel je, že pakliže někdo si dříve stáhl instalčku z AppStoru, tak jí bude mít ve složce zakoupené a bude moc jí stáhnout znovu a poskytnout jí. Prý by se podle toho článku mělo jednat o legální cestu.

A tak se ptám.... je tu někdo , kdo by to byl ochoten udělat? Kdyžtak SZ a domluvíme se. Moc prosím, už jsem fakt zoufalej.... Sad
_________________
Cubase 7.5
Wavelab 8.5
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jakodel



Založen: 9.4.2011
Příspěvky: 159

PříspěvekZaslal: po listopad 05, 2018 10:31 am    Předmět: Citovat

A nebo... Mohl byste mi prosím trochu pdrobněji popsat to přenesení AudioCore v MacOs ? Nevím, kde tady hledat, mám Apple jenom chvíli a nebyl čas a ani vlastně kdo by mě do toho zasvětil.
_________________
Cubase 7.5
Wavelab 8.5
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MAJ



Založen: 15.11.2006
Příspěvky: 1744

PříspěvekZaslal: po listopad 05, 2018 12:54 pm    Předmět: Citovat

Zdravím,
- otevřete Applications složku.
- Klikně pravý tlačítkem myši na Cubase 7.5.
- Contents > Components
- Okopírujte soubor coreaudio2asio.bundle někam mimo tuto složku (to je záloha původního souboru, originálně nainstalovaného s Cubase 7, kdyby to nefungovalo).
- Otevřete stejnou cestu pro Cubase 9.5 > Contents > Components.
- Okopírujte soubor coreaudio2asio.bundle.
- Vložte soubor coreaudio2asio.bundle do Cubase 7.5 > Contents > Components.

Spusťte Cubase 7 a... Děj se vůle programátorů. Wink
_________________
Čeština pro Cubase
www.cubase-training.com – konzultace a školení hudebního SW a HW
www.cubasecz.cz – Informace o produktech Steinberg
Test Engineer in Steinberg Media Technologies GmbH
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Cubase.cz -> Cubase Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com
www.mediaport.cz www.punchlight.com