Cubase.cz
Diskusní fórum o produktech firmy Steinberg
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Waves Q Capture v Cubase 9,5

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Cubase.cz -> VST efektové pluginy
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Peter13



Založen: 22.3.2016
Příspěvky: 23

PříspěvekZaslal: st srpen 29, 2018 1:47 pm    Předmět: Waves Q Capture v Cubase 9,5 Citovat

Zdravím, lze naroutovat Waves Q Capture a Q Clone tak, aby bylo možné klonovat softwarový EQ například? Jedná se mi o vizuální kontrolu křivky eq. Primárně je to určeno pro hardware, zkoušel jsem to podle tutorialu na Youtube, ale Capture pouze vysílá ale nepřijímá signál - v manuálu píšou, že není uzavřen řetězec. Zkoušel jsem všechno možné ale nejede to. Mám Cubase 9.5 Essential. Má s tím někdo zkušenost? Díky
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MAJ



Založen: 15.11.2006
Příspěvky: 1740

PříspěvekZaslal: čt srpen 30, 2018 8:04 pm    Předmět: Citovat

Zdravím,
nešlo by to udělat prostě tak, že byste svůj SW EQ dal za tento Q Capture?

Ačkoliv nechápu úplně smysl, když už to jednou máte v SW...? A necho chcete chapturovat Trial verze?
_________________
Čeština pro Cubase
www.cubase-training.com – konzultace a školení hudebního SW a HW
www.cubasecz.cz – Informace o produktech Steinberg
Test Engineer in Steinberg Media Technologies GmbH
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Peter13



Založen: 22.3.2016
Příspěvky: 23

PříspěvekZaslal: čt srpen 30, 2018 9:07 pm    Předmět: Citovat

Sw jsem myslel vst plugin, jakýkoliv eq. Například PuigTec nemá zobrazení křivky, stejně jako SSL channel, napadlo mě podívat se, jak reagují, zvlášť náběhy křivek atd. Viděl jsem to někde na Youtube, samozřejmě na tom práce nestojí. Stejně to ale nefunguje, nevím proč - normálně by měl Q Capture vyslílat a zárověň přijímat signál, jenže on akorát vysílá. Nevím co je špatně. Nejedná se o klonování demo verzí, ani si nemyslím, že bych to nějak v praxi upotřebil, jen mě to zajímá.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MAJ



Založen: 15.11.2006
Příspěvky: 1740

PříspěvekZaslal: ne září 09, 2018 8:23 pm    Předmět: Citovat

Zdravím,
máte ve stopě aktivovánu funkci Monitor, aby do stopy lezl signál ze vstupu? Jak do stopy signál z plug-inu routujete?
_________________
Čeština pro Cubase
www.cubase-training.com – konzultace a školení hudebního SW a HW
www.cubasecz.cz – Informace o produktech Steinberg
Test Engineer in Steinberg Media Technologies GmbH
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Peter13



Založen: 22.3.2016
Příspěvky: 23

PříspěvekZaslal: ne září 09, 2018 9:10 pm    Předmět: Citovat

Ano, už je to pro mě svým způsobem obsese Shocked chová se to zvláštně, zřejmě jsem něco stále nepochopil. Narazil jsem na možnost zobrazování EQ křivky ve spojení s SPL Passeq - skvělý eq, ale není možné vizuálně kontrolovat tvar křivky, což mě rozčiluje. Aby člověk pochopil, proč něco funguje tak a tak, musí to vidět, alespoň já. Popíšu stav tak jak to je: udělám mono audio stopy. Na jednu dám Clone, na druhou Capture. Capture aktivuji kliknutím na monitor ikonu (dle Youtube i manuálu), clone by se mělo v režimu Capture automaticky napojit. Vložím li pod plugin Capture jakýkoliv eq, měl by začít Q clone zobrazovat změny eq křivky tak, jak upravuji eq. Q clone však hlásí no transmiting. Zajímavé je, že pokud do stopy Q Capture vložím jakýkoliv zvuk, stálou frekvenci, flétnu cokoliv, Q Clone signál okamžitě zachytí a zobrazí, včetně prováděných změn na vloženém eq. Ale pro kontrolu eq křivky samozřejmě potřebuji lineární signál. Zkusil jsem zapnout monitor ikonu na Q Clone ale nic se neděje. Routing jsem nijak nevymyslel, co kam poslat, v tom je zřejmě chyba. dalo by se zjistit, jak to propojit? V případě klonování hardwarových mašin vytvářeli v tutoriálu nějaký mono výstup do karty, což není tenhle případ asi, víc nevím, díky za radu. Jak ale píšu, na tom práce nestojí, jen mě to zajímá. Díky
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Cubase.cz -> VST efektové pluginy Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com
www.mediaport.cz www.punchlight.com