Cubase.cz
Diskusní fórum o produktech firmy Steinberg
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

výstupní stopa MixConsole

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Cubase.cz -> Cubase
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
soundlovers



Založen: 13.6.2018
Příspěvky: 8

PříspěvekZaslal: čt červen 14, 2018 10:22 pm    Předmět: výstupní stopa MixConsole Citovat

zdravím , mám Cubase LE9 a zvukovou kartu M audio eight. Po nainstalování a spuštění mixconsole mi nejde ze zvukovky ven signál, např do in1 privedu signál, indikátor u faderu idikuje ale u faderu výstupního již ne..kde dělám chybu? Vše mám nainstalováno dle návodu...Chci použít zvukovku a mixconsole pro malé kino tj 5.1 kde dám 2xstereo (přední a zadní), 2x mono (střed a bass), bude to takto vůbec fungovat? Děkuji moc za pomoc, jsem uplný začátečník..

https://www.imgup.cz/image/LOYo
https://www.imgup.cz/image/LOYv
https://www.imgup.cz/image/LOYD
https://www.imgup.cz/image/LOYu
https://www.imgup.cz/image/LOY6
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MAJ



Založen: 15.11.2006
Příspěvky: 1780

PříspěvekZaslal: po červen 18, 2018 7:32 am    Předmět: Citovat

Zdravím,
nevidím ve vašem projektu Audio stopu skrz kterou by šel signál že vstupu na výstup. Vytvořte Audio stopu (5.1) a aktivuje na ní Monitor (oranžový reproduktorek).

Jinak nějak moc nechápu proč by mělo domácí kino běžet před Cubase?
_________________
Čeština pro Cubase
www.cubase-training.com – konzultace a školení hudebního SW a HW
www.cubasecz.cz – Informace o produktech Steinberg
Test Engineer in Steinberg Media Technologies GmbH
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
soundlovers



Založen: 13.6.2018
Příspěvky: 8

PříspěvekZaslal: po červen 18, 2018 2:14 pm    Předmět: Citovat

diky za odpoved, mixconsole nebude fungovat samostatně? tj jako mix pult kde si mohu přiřadit vstupy a výstupy jak budu chtít? nechci nic nahrávat jen jsem to chtěl využít jako mixážní pult který bude mít 6 samostatných výstupů.. případně pokud mi někdo poradí jiný SW spolupracující s kartou M audio eight, potřebuji mít 6 výstupů a vstupů bude taky šest+ mikr. děkuji
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MAJ



Založen: 15.11.2006
Příspěvky: 1780

PříspěvekZaslal: po červen 18, 2018 2:52 pm    Předmět: Citovat

Zdravím,
mikoliv, bez stop to fungovat nebude. V Cubase nefunguje přímé zapojení ze vstupu na výstup. Případná stopa by tedy nebyla nutná pro záznam, ale právě pro vytvoření tohoto zapojení.

Co se týče jiného softwaru, vlastně stáke nerozumím, co od takového softwaru požedujete? Co má umět, jakou má mít v celém systému funkci?
_________________
Čeština pro Cubase
www.cubase-training.com – konzultace a školení hudebního SW a HW
www.cubasecz.cz – Informace o produktech Steinberg
Test Engineer in Steinberg Media Technologies GmbH
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
soundlovers



Založen: 13.6.2018
Příspěvky: 8

PříspěvekZaslal: po červen 18, 2018 4:03 pm    Předmět: Citovat

mám takový požadavek :
SW musí fungovat se zvukovou M-audio M-track eight 8 vstupů/výstupů

Vstupy :

6 audio mono vstupů nebo 2 stereo vstupy a dva mono vstupy + mikrofonní vstup a to naroutovat do 6 samostatných výstupů :

6 mono výstupů nebo 2 stereo výstupy a 2 mono výstupy (celkem tedy 6 výstupů line)

proces : na všech vstupech nebo výstupech (stačí tedy jen vstupy) regulace úrovně signálu šavlí, nastavení korekcí, nic jiného nepotřebuji....


takže to v cubase 9 LE takto žádným způsobem nepůjde?
případně jak vytvořím tyto stopy aby to šlo propojit? Návod mám ale jsem úplný začátečník Smile

po zapnutí systému by se mělo kliknout na ikonku na ploše PC a mel by se otevřít SW kde toto lze regulovat živě úrovně signálu (korekce by byly již uloženy)

děkuji
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MAJ



Založen: 15.11.2006
Příspěvky: 1780

PříspěvekZaslal: po červen 18, 2018 4:25 pm    Předmět: Citovat

Zdravím,
v Cubase by to šlo jednoduše. Stačí vytvořit potřebný počet Auto stop. Manuál: Create Audio Track nebo oficiální Steinberg YouTube kanál: Cubase 7 Quick Start videa s českými titulky.

Neumí toto náhodou i jen samotná zvuková karta? Pokud na sobě má DSP a na ní EQ, tak by to fungovalo i jen se SW zvukové karty.
_________________
Čeština pro Cubase
www.cubase-training.com – konzultace a školení hudebního SW a HW
www.cubasecz.cz – Informace o produktech Steinberg
Test Engineer in Steinberg Media Technologies GmbH
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
soundlovers



Založen: 13.6.2018
Příspěvky: 8

PříspěvekZaslal: po červen 18, 2018 4:37 pm    Předmět: Citovat

pokusím se to v cubase nasatvit a dám vědět, jinak u té zvukovky takový SW nebyl, má to myslím zvukovka Steinberg UR824 ale nejsem si jistý...
jinak moc diky...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
pavlii



Založen: 13.10.2004
Příspěvky: 1005
Bydliště: Hostivice :-)

PříspěvekZaslal: út červen 19, 2018 9:00 am    Předmět: Citovat

MAJ napsal:

Neumí toto náhodou i jen samotná zvuková karta? Pokud na sobě má DSP a na ní EQ, tak by to fungovalo i jen se SW zvukové karty.


Ne - karta nemá DSP a co jsem v rychlosti prosurfoval net, tak to jinak, než za pomoci SW třetí strany nepůjde. Neříkám, že jsem něco nepřehlédl, ale nemyslím Cool

P.
_________________

www.studiokappka.cz
606 709 340
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
soundlovers



Založen: 13.6.2018
Příspěvky: 8

PříspěvekZaslal: út červen 19, 2018 11:21 am    Předmět: Citovat

v devices jsem nastatvil 8 kanálů vstup a 8 kanálů výstup..
pak jsem udelal 4 stopy viz obr

https://www.imgup.cz/image/La1S

ale nedokážu to dostat ven....vstupy mi indikují signál
kde mám chybu?
cubase 9 LE
dekuji
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
pavlii



Založen: 13.10.2004
Příspěvky: 1005
Bydliště: Hostivice :-)

PříspěvekZaslal: út červen 19, 2018 12:01 pm    Předmět: :-( Citovat

Jako, že není nic slyšet? To mi přijde jako skoro perpetuum mobile (nic ve zlém); nedávno jsem řešil podobný případ (a za svojí praxi nespočet) a tohle prostě při nejlepší vůli musí fungovat, protože to je prostě neoddiskutovatelný princip.

Vzhledem ke screenshotu - nehraje ti na výstupu nic nebo jen ta jedna stopa (u které máš Record Ready aktivní)?

P.
_________________

www.studiokappka.cz
606 709 340
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
soundlovers



Založen: 13.6.2018
Příspěvky: 8

PříspěvekZaslal: út červen 19, 2018 12:36 pm    Předmět: Citovat

nehraje nic na výstupu ze zvukovky... ani na mix consoli neni indikace u výstupních šavlí....pokud zapojím na jednotlivé vstupy zvukovky signál tak na všech vstupech v mix consoli indikuje signál, ale nejde proste ven...studoval jsem návody, videa ale bez úspěchu, případně pokud by byl někdo ochotný se připojit dálkově..? někde bude myslím snad jen nějaká opomenutá drubnost.... diky moc
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
pavlii



Založen: 13.10.2004
Příspěvky: 1005
Bydliště: Hostivice :-)

PříspěvekZaslal: út červen 19, 2018 12:45 pm    Předmět: :-) Citovat

A jaké všechny výstupy ze zvukovky jsi zkoušel?

Dálkově se teď připojit nemůžu (práce), TeamViewer možný až případně večer.

P.
_________________

www.studiokappka.cz
606 709 340
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
soundlovers



Založen: 13.6.2018
Příspěvky: 8

PříspěvekZaslal: út červen 19, 2018 1:27 pm    Předmět: Citovat

zkoušel jsem všechny výstupy na žádném není signál, signál by se měl idikovat i u výstupních šavlí na mix consolii..případne teamviwer muzem i večer, i v noci... diky Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
soundlovers



Založen: 13.6.2018
Příspěvky: 8

PříspěvekZaslal: st červen 20, 2018 9:45 pm    Předmět: Citovat

díky Pavlovi vše již funguje, v device setup jsem měl zaškrtlé direct monitoring, ještě jednou diky Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
pavlii



Založen: 13.10.2004
Příspěvky: 1005
Bydliště: Hostivice :-)

PříspěvekZaslal: st červen 20, 2018 10:09 pm    Předmět: :-) Citovat

Není zač, rádo se stalo.

P.
_________________

www.studiokappka.cz
606 709 340
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Cubase.cz -> Cubase Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com
www.mediaport.cz www.punchlight.com