Cubase.cz
Diskusní fórum o produktech firmy Steinberg
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Win 10 vs CPU 8C/16T

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Cubase.cz -> Počítače pro digitální zpracování zvuku
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
LUBOSH



Založen: 9.10.2017
Příspěvky: 5
Bydliště: Lázně Bohdaneč

PříspěvekZaslal: ne květen 20, 2018 4:08 pm    Předmět: Win 10 vs CPU 8C/16T Citovat

Zdravím ve spolek,
uvažuji o koupi nového PC a když jsem si po netu zjišťoval co a jak tak jsem narazil i na tuto zprávu https://helpcenter.steinberg.de/hc/en-us/articles/115000535804-Windows-10-audio-dropouts-on-multi-core-CPU-setups
Protože ve svém okolí nemám nikoho s takovým procesorem tak bych se chtěl zeptat zde. Zda jste ve Steinbergu testovali jestli už MS neprovedl opravu? Mám Cubase PRO 9.0.
Předem díky za odpověď.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
LUBOSH



Založen: 9.10.2017
Příspěvky: 5
Bydliště: Lázně Bohdaneč

PříspěvekZaslal: út srpen 14, 2018 9:42 pm    Předmět: Citovat

Takže moje odpověď. Koupil jsem si AMD 2700X. Vše jakš takš funguje. Ale na Win 10 jsem musel vypnout ASIO guard . Export z Cubase využije všech 8c/16t. Ale prosím Martine proč jsem musel vypnout ASIO guad jinak se mi Cubase seká. A neni to kvuli výonu CPU
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MAJ



Založen: 15.11.2006
Příspěvky: 1742

PříspěvekZaslal: čt srpen 30, 2018 8:07 pm    Předmět: Citovat

Zdravím,
nejsem úplně Windows expert...

ASIO Guard dělá to, že pokud není ASIO vytíženo úplně naplno, kouká se kousek dál dopředu a počítá si data už dopředu. To je vše. Jediný důvod mě napasá, že tam mohl být nějaký problém s časováním. Že to počítač úplně dobře neodhadl, kdy a jak daleko se můře koukat.
_________________
Čeština pro Cubase
www.cubase-training.com – konzultace a školení hudebního SW a HW
www.cubasecz.cz – Informace o produktech Steinberg
Test Engineer in Steinberg Media Technologies GmbH
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
LUBOSH



Založen: 9.10.2017
Příspěvky: 5
Bydliště: Lázně Bohdaneč

PříspěvekZaslal: čt srpen 30, 2018 8:26 pm    Předmět: Citovat

Díky za odpověď.
U Win 7 se mi to nedělo. S podstatně slabším procesorem a polovic RAM (8GB).
Na Win 10 se to chová "divně". Když začnu nový projekt tak to šlape. Ale jakmile již otevřu jakýkoli projekt i ten, který se chvoval na začátku korektně, tak to začne vynechávat. Když guard v otevřeném projektu vypnu a zapnu tak zas to funguje. Asi to bude tím jak píšeš. Zkusim se ještě někde prohrabat ve Win.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MAJ



Založen: 15.11.2006
Příspěvky: 1742

PříspěvekZaslal: čt srpen 30, 2018 11:03 pm    Předmět: Citovat

Zdravím,
zkuste si vzít napomoc LatencyMon aplikaci.
_________________
Čeština pro Cubase
www.cubase-training.com – konzultace a školení hudebního SW a HW
www.cubasecz.cz – Informace o produktech Steinberg
Test Engineer in Steinberg Media Technologies GmbH
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
LUBOSH



Založen: 9.10.2017
Příspěvky: 5
Bydliště: Lázně Bohdaneč

PříspěvekZaslal: pá srpen 31, 2018 7:11 am    Předmět: Citovat

Určitě vyzkouším. Vyzkouším i různé režimy napájení. Dám vědět jak to dopadlo. Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
LUBOSH



Založen: 9.10.2017
Příspěvky: 5
Bydliště: Lázně Bohdaneč

PříspěvekZaslal: st září 05, 2018 4:38 pm    Předmět: Citovat

Tam LatencyMon nic nenašel. Vše v zeleným a problém přetrvával. Tak jsem ještě v Cubase activoval Steinberg Audio Power Scheme a pro jistotu jsem ještě zvýšil Audio Prioritu na boost. A už to vypadá, že by to mohlo být v pohodě. Zkusil jsem dát i co nejmenší buffer na 64 samples. Tak se při spuštění přehrávání asi 2x zvuk cukne, ale pak už v pohodě. Chápu, že už je to hraniční nastavení, ale ve finále to počítač dá. Děkuji vám Martine za věnovaný čas a ať se daří.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Cubase.cz -> Počítače pro digitální zpracování zvuku Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com
www.mediaport.cz www.punchlight.com