Cubase.cz
Diskusní fórum o produktech firmy Steinberg
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Nahrávání z VST instrumentu do audiostopy.

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Cubase.cz -> VST instrumenty
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
martinrychtarik



Založen: 16.6.2017
Příspěvky: 4

PříspěvekZaslal: pá červen 30, 2017 1:08 pm    Předmět: Nahrávání z VST instrumentu do audiostopy. Citovat

Ahoj všem,
možná vypadám jako lama, ale dá se něco takového vůbec udělat?

mám
CUBASE LE AI 8,
HALION SONIC 3
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
pavlii



Založen: 13.10.2004
Příspěvky: 971
Bydliště: Hostivice :-)

PříspěvekZaslal: pá červen 30, 2017 1:24 pm    Předmět: :-( Citovat

Platí do písmene všechno, co jsem popsal zde: https://www.cubase.cz/viewtopic.php?t=9275

P.
_________________

www.studiokappka.cz
606 709 340
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
martinrychtarik



Založen: 16.6.2017
Příspěvky: 4

PříspěvekZaslal: pá červen 30, 2017 8:37 pm    Předmět: Citovat

Ahoj,
děkuji za odpověď. Tohle samozřejmě ovládám. Měl jsem spíš na mysli využít VST instrument a nahrávat do audio projektu, bez použití MIDI stopy.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
pavlii



Založen: 13.10.2004
Příspěvky: 971
Bydliště: Hostivice :-)

PříspěvekZaslal: pá červen 30, 2017 10:59 pm    Předmět: :-) Citovat

Aha, takže ně o jako zachytávání streamu. No v téhle verzi Cubase tu půjde myslím jen za pomoci zvukovky, která má interní loopback.

P.
_________________

www.studiokappka.cz
606 709 340
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
MAJ



Založen: 15.11.2006
Příspěvky: 1677

PříspěvekZaslal: so září 02, 2017 11:42 am    Předmět: Citovat

Zdravím,
v Cubase Pro je možné využít přímý záznam z jedné sběrnice do druhé. A nebo v odkazu zmíněný Render in Place.

V Cubase LE/AI/Elements můžete Instrument stopu exportovat a hned v okně Export Audio Mixdown aktivovat vložení hned do projektu.

Jinak obecně není export do Audio síly nutný, nic se nezmění. Smysl to na jediné když chcete hotový zvuk přenést do jiného DAW.
_________________
Čeština pro Cubase
www.cubase-training.com – konzultace a školení hudebního SW a HW
www.cubasecz.cz – Informace o produktech Steinberg
Test Engineer in Steinberg Media Technologies GmbH
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
pavlii



Založen: 13.10.2004
Příspěvky: 971
Bydliště: Hostivice :-)

PříspěvekZaslal: so září 02, 2017 12:08 pm    Předmět: :-) Citovat

Martine - "..bez použití MIDI...". Takže zmínka o jakémkoli exportu není to pravé Wink

Jo a smysl export mít bude, při áročných projektech například. Neviděl bych to tedy jen na smysluplnost pro přenášení jinam, ale i jako úlevu PC pak při mixu.

P.
_________________

www.studiokappka.cz
606 709 340
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
MAJ



Založen: 15.11.2006
Příspěvky: 1677

PříspěvekZaslal: so září 02, 2017 1:15 pm    Předmět: Citovat

Této větě (bez použití MIDI) noc nerozumím.

Pokud chci ulevit počítači, použiji Freezing, který zbytečně neexistuje celý soubor, ale když je v nástroji pauza, tak tato část není zbytečně exportována a šetří se místo na disku.
_________________
Čeština pro Cubase
www.cubase-training.com – konzultace a školení hudebního SW a HW
www.cubasecz.cz – Informace o produktech Steinberg
Test Engineer in Steinberg Media Technologies GmbH
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
pavlii



Založen: 13.10.2004
Příspěvky: 971
Bydliště: Hostivice :-)

PříspěvekZaslal: ne září 03, 2017 6:45 am    Předmět: :-) Citovat

Já jí pochopil tak, jak jsem naznačil v odpovědi. Čili že chce rovnou nahrávat (výslwdek). Čili něco jako stream.
Freeze je výborná věc, ale argumentovat dneska místem na disku..... Wink ale pohoda.

P.
_________________

www.studiokappka.cz
606 709 340
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
MAJ



Založen: 15.11.2006
Příspěvky: 1677

PříspěvekZaslal: ne září 10, 2017 8:57 am    Předmět: Re: :-) Citovat

pavlii napsal:

Freeze je výborná věc, ale argumentovat dneska místem na disku..... Wink


Nu, dnes v době SSD a jiných typů flashdisků (velmi rychlých ale relativně malých/drahých) to občas může zase být problém. Samozřejmě, data mohou být uložena na externím HDD.
_________________
Čeština pro Cubase
www.cubase-training.com – konzultace a školení hudebního SW a HW
www.cubasecz.cz – Informace o produktech Steinberg
Test Engineer in Steinberg Media Technologies GmbH
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
pavlii



Založen: 13.10.2004
Příspěvky: 971
Bydliště: Hostivice :-)

PříspěvekZaslal: ne září 10, 2017 5:30 pm    Předmět: :-) Citovat

Externí je moc práce. SATA a podobné je pohoda. Na tohle SSD nepotřebuje.

P.
_________________

www.studiokappka.cz
606 709 340
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
MAJ



Založen: 15.11.2006
Příspěvky: 1677

PříspěvekZaslal: ne září 10, 2017 6:15 pm    Předmět: Citovat

SSD na systém jako primární disk. Ne ve všech počítačích je možnost druhého disku (laptopy). Tedy ne vždy je používáno více než 1 disk. Pak může být s oním jediným diskem problém s místem. A v takovém případě bych doporučil 2. disk (ten už nemusí být SSD, ale může být klidně HDD).
_________________
Čeština pro Cubase
www.cubase-training.com – konzultace a školení hudebního SW a HW
www.cubasecz.cz – Informace o produktech Steinberg
Test Engineer in Steinberg Media Technologies GmbH
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Cubase.cz -> VST instrumenty Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com
www.mediaport.cz www.punchlight.com