Cubase.cz
Diskusní fórum o produktech firmy Steinberg
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

nahrávání Cubase-nastavení
Jdi na stránku 1, 2  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Cubase.cz -> Cubase
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
david smečka



Založen: 5.6.2009
Příspěvky: 136

PříspěvekZaslal: pá červenec 28, 2017 2:51 pm    Předmět: nahrávání Cubase-nastavení Citovat

Dobrý den, objevil se mi problém. Při natažení audio stop do projektu mi indikátor hlasitosti při přehrávání stop leze i do mikrofonního in - vstupu-
tzn. jedou oba kurzory hlasitosti a při nahrávání cubase nahrává jak zpěv tak i playback.
Co mám blbě nastavené?
Díky Smečka David
_________________
davka
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
pavlii



Založen: 13.10.2004
Příspěvky: 1026
Bydliště: Hostivice :-)

PříspěvekZaslal: pá červenec 28, 2017 9:18 pm    Předmět: :-) Citovat

Ovladač. Nepoužíváš ASIO, ale systémový z Windows a máš aktivován záznam z interního loopbacku (What You Hear). Řešením je - při používání multimediální zvukovky - alespoň ASIO4ALL nadstavba (ke stažení zdarma).

P.
_________________

www.studiokappka.cz
606 709 340
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
david smečka



Založen: 5.6.2009
Příspěvky: 136

PříspěvekZaslal: pá červenec 28, 2017 9:49 pm    Předmět: nahrávání cubase Citovat

Ale včera to ještě nedělalo:-)
Mám zvukovku steinberg UR22MKII
a v device setup - VST audio device - mám ASIO nastavenou právě tuto zvukovku -

Nebo se to nastavuje ještě někde jinde?

Musel jsem přepíchnout zvukovku do jinýho USB portu - to je jediný , co jsem s ní udělal.

Mohu ještě poprosit o radu?

Smečka David
_________________
davka
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
david smečka



Založen: 5.6.2009
Příspěvky: 136

PříspěvekZaslal: so červenec 29, 2017 12:52 am    Předmět: posun v problému Citovat

Tak když jsem nastavil v connections nulové vstupy, tak už to nebral ten vstupový indikátor, ale exportuji bez vlivu na Panoramu - takže vlastně mám vše na středu a mono.
Něco mám blbě nastavené. Nevím
_________________
davka
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
MAJ



Založen: 15.11.2006
Příspěvky: 1814

PříspěvekZaslal: so červenec 29, 2017 10:16 pm    Předmět: Citovat

Zdravím,
původně jsem myslel, jestli nemáte na zvukové kartě zaplnit Loopback.

Teď to na to nevypadá, ale stejně to vypadá na nějaké špatné nastavení v MixFx zvukové karty.
_________________
Čeština pro Cubase
www.cubase-training.com – konzultace a školení hudebního SW a HW
www.cubasecz.cz – Informace o produktech Steinberg
Test Engineer in Steinberg Media Technologies GmbH
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
david smečka



Založen: 5.6.2009
Příspěvky: 136

PříspěvekZaslal: so červenec 29, 2017 10:29 pm    Předmět: Cubase Citovat

Tak jsem vypnul v nastavení VST connections stereo In -

na mixu jsem vypnul stereo enhancer - což bylo v továrním presetu a toho jsem si nevšiml

- stereo OUT mám zvukovku Steingerg Yamaha
- a v asio input taky Tuto zvukovku
- a v asio output taky tuto zvuovku a chodí to , jak to chodilo.
_________________
davka
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
MAJ



Založen: 15.11.2006
Příspěvky: 1814

PříspěvekZaslal: so červenec 29, 2017 10:48 pm    Předmět: Citovat

Zdravím,
tímto nastavením se signál nedostane do Cubase, ale na zvukové kartě ten signál je stále. Asi tedy budete mít problém nahrát teď jakýkoliv zvuk do Cubase.

Koukněte do toho DspMixFx.
_________________
Čeština pro Cubase
www.cubase-training.com – konzultace a školení hudebního SW a HW
www.cubasecz.cz – Informace o produktech Steinberg
Test Engineer in Steinberg Media Technologies GmbH
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
david smečka



Založen: 5.6.2009
Příspěvky: 136

PříspěvekZaslal: so červenec 29, 2017 11:39 pm    Předmět: cubase Citovat

Dobrý den, děkuji moc za radu, ale kde to najdu? To DspFX?
_________________
davka
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
MAJ



Založen: 15.11.2006
Příspěvky: 1814

PříspěvekZaslal: so červenec 29, 2017 11:41 pm    Předmět: Citovat

V aplikacích. Je to virtuální mix Vaší zvukové karty.
_________________
Čeština pro Cubase
www.cubase-training.com – konzultace a školení hudebního SW a HW
www.cubasecz.cz – Informace o produktech Steinberg
Test Engineer in Steinberg Media Technologies GmbH
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
david smečka



Založen: 5.6.2009
Příspěvky: 136

PříspěvekZaslal: so červenec 29, 2017 11:42 pm    Předmět: cubase Citovat

Aha děkuju moc - nikd jsem ho neotevíral:-)
_________________
davka
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
david smečka



Založen: 5.6.2009
Příspěvky: 136

PříspěvekZaslal: so červenec 29, 2017 11:45 pm    Předmět: cubase Citovat

já mam jen DRIVER na kartu UR22MkII - od Steinberg yamaha
a při otevření ovlůadače zvukovky mi naskočí jen nastavení

Sample rate, enable loop back - což mám zaškrtlé
a nastavení asio driveru na 512 a víc ke zvukovce není:-)
_________________
davka
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
MAJ



Založen: 15.11.2006
Příspěvky: 1814

PříspěvekZaslal: so červenec 29, 2017 11:46 pm    Předmět: Citovat

Loopback vypněte, to je to, co Vám dělá ty problémy.
_________________
Čeština pro Cubase
www.cubase-training.com – konzultace a školení hudebního SW a HW
www.cubasecz.cz – Informace o produktech Steinberg
Test Engineer in Steinberg Media Technologies GmbH
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
david smečka



Založen: 5.6.2009
Příspěvky: 136

PříspěvekZaslal: ne červenec 30, 2017 12:02 am    Předmět: cubase Citovat

Děkuji moc - člověk aby se furt a furt učil:-)

Opravdu mockrát děkuji. Smečka David
_________________
davka
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
pavlii



Založen: 13.10.2004
Příspěvky: 1026
Bydliště: Hostivice :-)

PříspěvekZaslal: ne červenec 30, 2017 10:14 pm    Předmět: :-) Citovat

Dobrý - stačilo si pořádně přečíst můj příspěvek a nemuselo to trvat dva dny (i přesto, že jsem se netrefil v typu ovladače - příčinu jsem uvedl).

P.
_________________

www.studiokappka.cz
606 709 340
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
david smečka



Založen: 5.6.2009
Příspěvky: 136

PříspěvekZaslal: ne červenec 30, 2017 10:46 pm    Předmět: cubase Citovat

Díky moc, prostě některý věci nechápu - spraveno - co já vím , co je loop back - dělám pokus - omyl. :D Ještě jednou díky - dva dny je krátká doba.
David Smečka
_________________
davka
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Cubase.cz -> Cubase Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com
www.mediaport.cz www.punchlight.com