Cubase.cz
Diskusní fórum o produktech firmy Steinberg
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

midi ovladače

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Cubase.cz -> Audio/MIDI hardware firmy Steinberg
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
david smečka



Založen: 5.6.2009
Příspěvky: 130

PříspěvekZaslal: so říjen 04, 2014 8:31 pm    Předmět: midi ovladače Citovat

Můžete mi poradit, prosím, jaké midi controlery je dobré použít pro cubase?
Už stačilo ovládání myší. Je dobrá řada CMC - nebo bude něco nového?

Vlastně co nejlépe urychluje práci . Tak do 5.000
Díky za odpověď
_________________
davka
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
pavlii



Založen: 13.10.2004
Příspěvky: 974
Bydliště: Hostivice :-)

PříspěvekZaslal: po říjen 06, 2014 11:47 am    Předmět: :-) Citovat

Pro smysluplnou proci v dané cenové relaci toho moc nebude - leda tak bazar. Nedoporučuji kupovat MIDI kontroler BEZ dotykově citlivých faderů, komplikuje se pak přepisování existující automatizace. Takže starší generacie Mackie, může se povést sehnat Steinberg Houston nebo hezky fungují i ty jednofaderové ovladače (diskutovali jsme je už i někde tady na fóru).

P.
_________________

www.studiokappka.cz
606 709 340
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
MAJ



Založen: 15.11.2006
Příspěvky: 1697

PříspěvekZaslal: po říjen 06, 2014 6:19 pm    Předmět: Citovat

Zdravím,
CMC ovladače jsou za danou cenu super (jen je potřba si zvyknout na ty dotekové fadery)! Případně jednofaderový Steinberg CC121, který je určen přímo pro Cubase, má stejnou garfiku, atd.

Steinberg Houston bych nedoporučoval, už je to hóóódně let zpátky a nové funkce se už neimplementují a nepodporují. Takže použití bude omezené. To už bych spíš doporučil nějaký ten Mackie Cntrol. Ty staré generace ještě za něco stály a něco vydržely.
_________________
Čeština pro Cubase
www.cubase-training.com – konzultace a školení hudebního SW a HW
www.cubasecz.cz – Informace o produktech Steinberg
Test Engineer in Steinberg Media Technologies GmbH
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
pavlii



Založen: 13.10.2004
Příspěvky: 974
Bydliště: Hostivice :-)

PříspěvekZaslal: po říjen 06, 2014 10:12 pm    Předmět: :-) Citovat

Jde o to, jak s tím HW člověk hodlá pracovat. Já se moc neodpoutám od myši a klávesnice, takže mi ta zastaralost Houstna nijak nevadí (vlastně ani pořádně nevyužívám to, co vůbec umí - protože prostě nejsem zvyklý - radši kliknu myší.....no nic).

Podstatné jsou ty dotykové fadery.

P.
_________________

www.studiokappka.cz
606 709 340
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
MAJ



Založen: 15.11.2006
Příspěvky: 1697

PříspěvekZaslal: út říjen 07, 2014 6:21 am    Předmět: Citovat

Zdravím,
no, předpokládám, že když už někomu ten HW zabírá místo na stole, že ví, proč ho má. Wink

Já osobně při tvorbě používám hlavně klávesnici (pro mne je nejrychlejší klávesová zkratka) a myš. Ale jakmile míchám, tak na to prostě musím mít HW. Funguje to úplně jinak, když člověk míchá myší a nebo hardwarem. Stačí mi jeden fader, ale nastavit tu hodnotu faderem je prostě mnohem přirozenější.

Mimochodem, kromě oho, že ten fader musí být dotekový, tak před tím ještě musí být motorizovaný. Wink Ale Pavlii tím naráží například na Behringer BCF2000, který není dotekový (ač je motorizovaný) a ve výsledku je v podstatě nepoužitelný.

Mě osobně se líví CMC proto, že mají fadery virtuální, a tak když se hýbou, nedělají kravál.
_________________
Čeština pro Cubase
www.cubase-training.com – konzultace a školení hudebního SW a HW
www.cubasecz.cz – Informace o produktech Steinberg
Test Engineer in Steinberg Media Technologies GmbH
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
pavlii



Založen: 13.10.2004
Příspěvky: 974
Bydliště: Hostivice :-)

PříspěvekZaslal: út říjen 07, 2014 5:44 pm    Předmět: :-) Citovat

Přesně tak Martine Wink jinak mě by naopak CMC série neuspokojila - právě pro tu virtualizaci (mám k tomu přístup stylem "když mám na něco hrabat prackou, tak musím cítit, co to dělá") Very Happy

P.
_________________

www.studiokappka.cz
606 709 340
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
MAJ



Založen: 15.11.2006
Příspěvky: 1697

PříspěvekZaslal: út říjen 07, 2014 6:58 pm    Předmět: Citovat

Tomu naprosto rozumím. Z tohoto důvodu nemám rád iPadovské ovladače. Prostě musím nejdříve na iPad kouknout, najít ovladač očima, pak na něj sáhnout. Takže padá ta výhoda, že to člověk dělá "po slepu", tedy fakt jn hrábne na ovladač a ví kam (stačí haptická paměť).

Ale CMC jsou dobrým kompromisem, protože kromě CMC FD je tam vždy jen jeden virtuální ovladač, takže se člověk nesplete a po hmatu poznám, kde jsem.
_________________
Čeština pro Cubase
www.cubase-training.com – konzultace a školení hudebního SW a HW
www.cubasecz.cz – Informace o produktech Steinberg
Test Engineer in Steinberg Media Technologies GmbH
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
david smečka



Založen: 5.6.2009
Příspěvky: 130

PříspěvekZaslal: ne říjen 12, 2014 7:46 pm    Předmět: Citovat

Děkuju za vyčerpávající odpovědi,
já zas co si neosahám, nezjistím, ale třeba v disku už ty cmc ovladače nejsou . Mně by stačil jeden ten malý. cmc - vlastně abych mohl rychle pracovat s nahráváním a posouváním kurzoru. Vydají něco nového? Nebo je jiná barianta, která by pracovala slučně s cubase?
_________________
davka
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
MAJ



Založen: 15.11.2006
Příspěvky: 1697

PříspěvekZaslal: ne říjen 12, 2014 8:56 pm    Předmět: Citovat

Zdravím,
na to by byl ideální ten CMC TP (Transport). A nebo ta Steinberg CC121.

Případně PreSonus FaderPort. Ale je to dost takové... No, jakmile se Vám to jednou podaří rozchodit, tak už to funguje. Ale někdy je to o nervy ho rozchodit a nebo se to vůbec nepodařil
_________________
Čeština pro Cubase
www.cubase-training.com – konzultace a školení hudebního SW a HW
www.cubasecz.cz – Informace o produktech Steinberg
Test Engineer in Steinberg Media Technologies GmbH
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
david smečka



Založen: 5.6.2009
Příspěvky: 130

PříspěvekZaslal: pá říjen 17, 2014 8:25 am    Předmět: cc 121 Citovat

Tak jsem ten cc121 v disku zakoupil, je třeba se s tím ztotožnit, a tak mám dotaz jak se v cubase nastavují markery, nepoužíval jsem to .
a díky za vaši češtinu do cubase.
V balení byla verze cubaseAL - když se zaregistruje musí se něco doplácet?
Díky z a odpověď.
_________________
davka
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
MAJ



Založen: 15.11.2006
Příspěvky: 1697

PříspěvekZaslal: pá říjen 17, 2014 8:45 am    Předmět: Citovat

Zdravím,
je několik možností, jak Marker (značku) přidat.

Osobně přidám Marker stopu (Add Marker track), a pak omocí nástroje tužka do této stopy prostě značku vytvořím. Wink

Druhá varianta je kliknout ve stopě Marker na ikonu + pro přidání značky.

Třetí varianta, v okně Transport Panel je dole matrice čísel 1-16. To jsou rychlé odkazy na značky. Když kliknete na "1", Cubase skočí na značku 1, atd. Když chcete značku vytvořit, stačí na značku s číslem kliknout a na klávesnici přidržet Alt. Značka se vytvoří v místě kurzoru. Ale stejně je lepší stopu se značkami zobrazit.

Čtvrtá: V okně Marker kliknete na menu Functions a vyberete Insert Marker.

Mimochodem, pro skákání na značky můžete také použít čísla na umerické klávesnici (jen číla 1 a 2 jsou Levý a Pravý lkátor, nikoliv značka 1 a 2). Nicméně na klávesnici můžete použít i Shift+číslo značky, pro skok na značku (pochopitelně jen do značky 9).

Za Cubase AI není potřeba nic připlácet. Cubase AI je v ceně.
_________________
Čeština pro Cubase
www.cubase-training.com – konzultace a školení hudebního SW a HW
www.cubasecz.cz – Informace o produktech Steinberg
Test Engineer in Steinberg Media Technologies GmbH
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
david smečka



Založen: 5.6.2009
Příspěvky: 130

PříspěvekZaslal: pá říjen 17, 2014 9:12 am    Předmět: cubase Citovat

Díky moc za radu. Nejhorší jue vyjet ze zajetých stereotypů. Po 15 letech u komplu teprve zjišťuju jak dlouho mi něco zbytečně trvalo. Myslím, že by neškodil nějaký kurz na cubase7 :D
_________________
davka
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
MAJ



Založen: 15.11.2006
Příspěvky: 1697

PříspěvekZaslal: pá říjen 17, 2014 9:22 am    Předmět: Citovat

To je pravda, člověk dělá něco zbytečně zdlouhavě, ale dostat se z toho ven také trvá. Wink

Na kurz Cubase se můžeme domluvit. Wink
_________________
Čeština pro Cubase
www.cubase-training.com – konzultace a školení hudebního SW a HW
www.cubasecz.cz – Informace o produktech Steinberg
Test Engineer in Steinberg Media Technologies GmbH
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
david smečka



Založen: 5.6.2009
Příspěvky: 130

PříspěvekZaslal: st listopad 05, 2014 11:51 am    Předmět: CC121 Citovat

Tak děkuji za všechny rady a odpovědi, cc 121 leží po levé ruce a zatím stále vítězí myš, ach ty zajeté stereotypy. musínm ji vpravit do procesu, ale myslím, že spíš stále opakuji zdlouhavé kroky. jen jsem chtěl prostě poděkovat za typ.
_________________
davka
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Cubase.cz -> Audio/MIDI hardware firmy Steinberg Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com
www.mediaport.cz www.punchlight.com