Cubase.cz
Diskusní fórum o produktech firmy Steinberg
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Wavelab nehraje

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Cubase.cz -> Wavelab
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
jakodel



Založen: 9.4.2011
Příspěvky: 164

PříspěvekZaslal: út prosinec 31, 2013 8:00 am    Předmět: Wavelab nehraje Citovat

Dobrý den přeji. Stala se mi taková zvláštní věc. Mám Wavelab Elements 7 a zničeho nic (jak už to tak bývá Smile ) z něj neslyším žádný zvuk. Teda abych to upřesnil, když vypnu přehrávání přes Master sekci tak vše hraje jak má, ale když zařadím Master sekci zpět tak okamžitě zvuk nikde.

Poradíte prosím někdo?
_________________
Cubase 7.5
Wavelab 8.5
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MAJ



Založen: 15.11.2006
Příspěvky: 1777

PříspěvekZaslal: út prosinec 31, 2013 9:23 am    Předmět: Citovat

Zdravím,
jaké efekty máte v Master sekci? Není některý v nich v DEMO (Trial) verzi?
_________________
Čeština pro Cubase
www.cubase-training.com – konzultace a školení hudebního SW a HW
www.cubasecz.cz – Informace o produktech Steinberg
Test Engineer in Steinberg Media Technologies GmbH
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
jakodel



Založen: 9.4.2011
Příspěvky: 164

PříspěvekZaslal: út prosinec 31, 2013 3:59 pm    Předmět: Citovat

Celý můj problém začal ve chvíli, kdy jsem se pokoušel do Wavelabu dostat pluginy z jiné složky. Vytvořil jsem složku, do ní jsem přetáhl pluginy. V Options - VST Plug-in settings - Optional Extra VST Plug-in folder jsem zadal cestu. Po několika restartech Wavelabu jsem přišel na to, že aby se mi knihovna pluginů načetla, tak musím v okně VST plug-in settings zmáčknout tlačítko Force plug-in detection at next launch. Wavelab mi oznámil něco v tom smyslu, že aby se to načetlo tak musím restartovat Wavelab. Udělal jsem. Když jsem chtěl poté v Master sekci přidat VST plug-in tak jsem sice viděl novou složku VST, ale v ní byl vidět pouze jeden efekt a to 5ORCERY. Další efektové pluginy které jsem do složky dal, tak jsem neviděl. Nicméně jsem do master sekce dal 5ORCERY a najednou to nehrálo. Ale měl jste pravdu. Jakmile vypnu tetno vícepásmový kompresor, tak to najednou hraje.

Takže otázek je najednou víc.

1) Jak to že Wavelab pluginy nevidí? Mám 64 bitový systém a při výběru pluginů dbám na to aby i vybraný plugin byl 64 bitový.

2) Jak to, že plug-in který je 64 bitový prostě nechodí? Jakmile 5ORCERY vypnu, tak najednou je všechno v pořádku. Já vím, že možná bude odpověď ve stylu, věci zadarmo - žádná kvalita, ale přece.... .


Jinak Vám MOC děkuji za odpovědi a přeji do Nového roku jen to nej nej nej. Smile
_________________
Cubase 7.5
Wavelab 8.5
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MAJ



Založen: 15.11.2006
Příspěvky: 1777

PříspěvekZaslal: út prosinec 31, 2013 4:39 pm    Předmět: Citovat

Zdravím,
1) Zkuste kouknout do Blacklistu WaveLabu, možná plug-iny prostě z nějakého důvodu neprošly kontrolou specifikace.

2) Tento plug-in neznám. Zkuste poslat screenshot, zda je vśe nastaveno v pořádku. Také bych doporučil překontrolovat kompatibilitu s Vaším OS. Pokud jsou ostatní plug-iny, které nejsou ve WaveLabu vidét od stejného tvůrce, obával bych se nějakého zásadního porušování VST normy, proto nemusí plug-in fungovat.

Asi bych se v tomto případě obrátil na tvůrce plug-inu.

P.S.: PF2014 Wink
_________________
Čeština pro Cubase
www.cubase-training.com – konzultace a školení hudebního SW a HW
www.cubasecz.cz – Informace o produktech Steinberg
Test Engineer in Steinberg Media Technologies GmbH
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
jakodel



Založen: 9.4.2011
Příspěvky: 164

PříspěvekZaslal: út prosinec 31, 2013 5:59 pm    Předmět: Citovat

Ten BlackList najdu ve Option-Plug-in Settings?

A Screenshot chcete odkud? Taky z Plug-in settings?

Mohl byste mi kdyžtak doporučit nějaké free multi-band kompresory a nějaký soft clipper? Nechci krást a peníze nejsou Smile
_________________
Cubase 7.5
Wavelab 8.5
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MAJ



Založen: 15.11.2006
Příspěvky: 1777

PříspěvekZaslal: út prosinec 31, 2013 6:09 pm    Předmět: Citovat

Blacklist najdete (asi) zde:
"System drive \Documents and Settings\<you user name>\Application data\Steinberg\WaveLab"

Je to přímo Blacklist.xml soubor.

Screenshot jsem myslel přímo z otevřeného plug-inu 5ORCERY.

Přímo ve WaveLabu je 4-pásmový multicomoressor od Steinbergu nebo ne?
_________________
Čeština pro Cubase
www.cubase-training.com – konzultace a školení hudebního SW a HW
www.cubasecz.cz – Informace o produktech Steinberg
Test Engineer in Steinberg Media Technologies GmbH
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
jakodel



Založen: 9.4.2011
Příspěvky: 164

PříspěvekZaslal: út prosinec 31, 2013 6:37 pm    Předmět: Citovat

Mám verzi Essential 7, 4 pásmový kompresor tam nevidím Sad .Myslím že v této verzi není.

A ten black list jsem nenašel. A to jsem hledal opravdu zodpovědně.


http://ulozto.cz/xE4edNu2/5orcery-png
_________________
Cubase 7.5
Wavelab 8.5
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MAJ



Založen: 15.11.2006
Příspěvky: 1777

PříspěvekZaslal: út prosinec 31, 2013 7:10 pm    Předmět: Citovat

Máte pravdu, ve verzi Essential Multiband Compressor chybí:
http://www.steinberg.net/fileadmin/files/PRODUCTS/Wavelab/Generation_8/WaveLab/PDF/WaveLab_—_List_of_included_VST_3_plug-ins.pdf

Žádný problém v nastavení plug-inu nevidím, vše je "na nule". Byl během screenshotu přehráván nějaký zvuk? Měl skrz kompresor jít nějaký signál? Pokud má presety, můžete zkusit přepnout nějaké presety?

Jaký máte operační systém (ptám ss e kvůli tomu blacklistu).
_________________
Čeština pro Cubase
www.cubase-training.com – konzultace a školení hudebního SW a HW
www.cubasecz.cz – Informace o produktech Steinberg
Test Engineer in Steinberg Media Technologies GmbH
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
jakodel



Založen: 9.4.2011
Příspěvky: 164

PříspěvekZaslal: út prosinec 31, 2013 7:31 pm    Předmět: Citovat

Win 7 Profesional 64 bit


Zkoušel jsem nějaký presety a nic
_________________
Cubase 7.5
Wavelab 8.5
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
pavlii



Založen: 13.10.2004
Příspěvky: 1001
Bydliště: Hostivice :-)

PříspěvekZaslal: čt leden 02, 2014 12:34 am    Předmět: :-) Citovat

Na www.kvraudio.com se najde určitě multiband kompresorů (a i jiných plug-in modulů) slušná kopice.

P.
_________________

www.studiokappka.cz
606 709 340


Naposledy upravil pavlii dne čt leden 02, 2014 2:19 pm, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
MAJ



Založen: 15.11.2006
Příspěvky: 1777

PříspěvekZaslal: čt leden 02, 2014 8:52 am    Předmět: Citovat

Zdravím,
zkuste najít Blacklist zde:

Windows XP:
C: Documents and Settings\User name\Application Data\Steinberg\

Windows Vista/7:
c:\Users\*Your Username\AppData\Roaming\Steinberg\

Mac OS X 10.5 a 10.6:
/Users/User name/Library/Preferences/

Mac OS X 10.7 a novější:
ve Finderu zvolte z menu Go, poté na klávesnici podržte ALT a klikněte na zobrazenou položku Library. Otevře se cesta: /Users/User name/Library, zde zvolte Preferences/

Zde najdete složku WavLab X, v ní by měl být Blacklist.
_________________
Čeština pro Cubase
www.cubase-training.com – konzultace a školení hudebního SW a HW
www.cubasecz.cz – Informace o produktech Steinberg
Test Engineer in Steinberg Media Technologies GmbH
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
jakodel



Založen: 9.4.2011
Příspěvky: 164

PříspěvekZaslal: čt leden 02, 2014 10:27 am    Předmět: Citovat

No, tak jsem to opravdu nenašel. Hledal jsem důkladně podle Vašeho návodu, ale fakt ne. Aly myslím si, že to v tom nebude, protože když tento plug-in zkusm v Cubase tak mi normálně pracuje.

to Pavli: www.kvraudio.com znám a právě odtamtud mám ten plug-in. Stáhl jsem i jiné a ty bohužel můj Wavelab Elements 7 nevidí, i když je mám ve stejné složce jako 5ORECERY.
_________________
Cubase 7.5
Wavelab 8.5
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
pavlii



Založen: 13.10.2004
Příspěvky: 1001
Bydliště: Hostivice :-)

PříspěvekZaslal: čt leden 02, 2014 2:21 pm    Předmět: :-) Citovat

No a v "klasické" složce ...\Steinberg\VST Plugins to také nefunguje?

Já s tímhle nijak nelaboroval; pokaždé jsem si dělal strom v téhle "centrální" složce, takže jsem si dělal přehled a netrápil se "X" cestami k dalším plug-in modulům Cool

P.
_________________

www.studiokappka.cz
606 709 340
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
MAJ



Založen: 15.11.2006
Příspěvky: 1777

PříspěvekZaslal: čt leden 02, 2014 4:23 pm    Předmět: Citovat

Ne, Blacklist ve složce VST není. Blacklist je společný pro všechny případné složky se všemi VST plug-iny.

To, že v Cubase plug-iny chodí, nemusí znamenat, zle budou chodit i ve WaveLab. Blacklisty jsou pro Cubase a WaveLab oddělené. Nemám po ruce Windows 7, ale opravdu si myslím, že soubor musí být v té složce, co jsem posílal.
_________________
Čeština pro Cubase
www.cubase-training.com – konzultace a školení hudebního SW a HW
www.cubasecz.cz – Informace o produktech Steinberg
Test Engineer in Steinberg Media Technologies GmbH
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Cubase.cz -> Wavelab Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com
www.mediaport.cz www.punchlight.com