Cubase.cz
Diskusní fórum o produktech firmy Steinberg
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Prosim pomoc s Cubase SX 3

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Cubase.cz -> Cubase
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
mato



Založen: 25.9.2008
Příspěvky: 7

PříspěvekZaslal: čt září 25, 2008 10:03 pm    Předmět: Prosim pomoc s Cubase SX 3 Citovat

Dobry den, mam par takych problemov. Ak by mi mohol niekto poradit, bol by som velmi vdacny. Mam Cubase SX 3, a chcel by som nahravat. Ako tak som sa s tym uz zoznamil, ale su to len zaklady. Mam zvukovku M-Audio Mobile Pre USB. A problem s nahravanim bicich. Tie mam nazvucene mikrofonmi, ktore idu do mixu. Z mixu vedie Line Out vystup do zvukovky, do Line In. Vsetko by bolo ok, pokial nepustim Cubase. Vtedy mi to zacne dost piskat, proste signal z mixu. Nic ako vazba. Ale malo by byt ticho, max aky taky minimalny sum. Ked cubase vypnem, tak je to ok. Neviem cim by to mohlo byt, pravdepodne asi kablom, je to z 2x cinche a 1/8" na druhej strane. Ked dam vystup z mixu na sluchtka, tak je to ok, ticho. Gitaru mi hra tak ako ma, aj ked ju mam v inom vstupe(na zvukovke, nie v mixe). Uz neviem kde by mohla byt chyba. Takto sa mi neda nahravat. A k tej zvukovke pisali v manualy ze ma nulovu odozvu, ja som sa dostal na 4 ms. Neviem ci je to ta spodna hranica. Driver som stiahol posledny. Dalej som tu pripojil par screenov, pre lepsiu orientaciu v probleme. Ovladaci panel k M-Audio, mi pride trochu chudobny a navyse ako som zakruzkoval na obr, mi to v jedej obrazovke pise ze not connected. Neviem ako to pripojit, aj ked na inom paneli, to ide ako ma. V PC mam este dalsiu Creative zvukovku, ale ta sa myslim ked pustim Cubase nepouziva. Este mi robi problem Guitar Rig. Ked ho dam na Insert, v pohode ide. Ked vypnem Editaciu, tak ok, ale ked zasa editaciu zapnem, zobrazi sa mi len prazdne okno, ako je na screene. A ked zatvorim projekt, napise dole zobrazenu chybu.

Viem ze to asi skolacke chyby a nedostatky, ale nemam sa s pomocou na koho obratit. Ohladne toho moc nevygooglim, tak skusim aspon tu. Ak by bol niekto ochotny. Vopred dakujem.

(ak by mi niekto vedel a bol ochotny poradit cez ICQ, bude to asi praktickejsie)

PS: o forach toho moc neviem, co sa tyka pridavanie tem a prispevkov, tak ak som urobil nejaku chybu, tak sa omluvam.[/i]












[/img]
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
PK



Založen: 4.10.2004
Příspěvky: 532

PříspěvekZaslal: pá září 26, 2008 12:48 pm    Předmět: Citovat

Nerozumím tomu propojení kabelem 2xcinch-1xstereo minijack. MobilePre nemá žádný linkový stereo vstup na minijack, jen mikrofonní a ten by byl linkovou úrovní z výstupu mixu přebuzený.
Jinak to stejně vypadá na zpětnou vazbu - pokud je výstup ze zvukovky přiveden na vstup mixu...
Co se nulové odezvy týče - tahle zvukovka má možnost přímého monitoringu vstupu - co přichází na vstup může být bez zpoždění (ale také bez efektování) posíláno okamžitě na výstup. Nulová latence mezi vstupem a výstupem s tím, že signál prochází VST mixerem v Cubase není možná u žádné karty a u USB karty už vůbec ne. I těch 80 samplů bufferu mi pro USB zvukovku připadá hodně málo a bál bych se praskání.
Ten Guitar Rig bych nepoužíval jako DirectX plugin, ale jako VST. Máš jej aktualizovaný na verzi 2.2?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
mato



Založen: 25.9.2008
Příspěvky: 7

PříspěvekZaslal: pá září 26, 2008 1:53 pm    Předmět: Citovat

No myslel som akym kablom je mix pripojeny do zvukovky. Co sa tyka toho vstupu, som sa zmylil, je to mic in. A vystup zo zvukovky, uz naspat do mixu nejde, mam to na sluchadlach. Cize by o vazbu nemalo ist. Ked Cubase vypnem, tak ze zasa ticho. Ked to prezenem, len z mixu do zvukovky a do sluchadiel, tak tam nic nie je. A ked som to skusal nahravat cez Creative, tam to nerobilo, akurat som mal vacsiu odozvu.
Tak neviem ako to mam urobit. Ved aj ked nahravam s metronomom bez efektu, tak tam mam tu odozvu 4ms,a je to trochu poznat, ked to spatne prehram. (ale to je cez monitor, to bude tym asi...jasne)
A co sa tyka toho Guitar Rigu, tak moc neviem o co sa jedna, konkretne dat to na VST, to som este nerobil. Ani neviem ci je aktualizovany, najskor ani nie, ani neviem ako na to. Viem ze je to o nicom takto niekomu radit, ked neviem moc o co ide. Ale ohladne tejto problematiky, toho nikto moc nevie, cize skusam aspon tu. Vopred dakujem, za dalsie cenne rady.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Cubase.cz -> Cubase Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com
www.mediaport.cz www.punchlight.com